Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Денис Анатолійович Кофель

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Денис Анатолійович Кофель

20.09.2001 – 24.05.2022

Позивний, псевдонім: «Дюрасел»
Звання, посада: Старший солдат, старший стрілець 2-го десантно-штурмового відділення 2-го десантно-штурмового взводу 6-ї десантно-штурмової роти 2-го десантно-штурмового батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України.
Нагороди:

Указом Президента України № 462/2022 від 1 липня 2022 року, «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» II ступеня (2022, посмертно).

Указом Президента України № 212/2022 від 4 квітня 2022 року, «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (2022).

Медаль Ірпінської міської ради «За оборону рідної держави».

На сесії Ужгородської міської ради від 30 серпня 2022 року присвоїно посмертно звання «Почесний громадянин міста Ужгорода».


Біографія:

Народився 20 вересня 2001 року в місті Ужгороді на Закарпатті. Навчався в Ужгородській загальноосвітній школі І-ІІІ струпенів № 6 імені Василя Гренджі-Донського. Після закінчення школи вступив до Закарпатського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою імені героїв Красного поля. Потім навчався Національній академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного у місті Львів, однак через певні особисті непорозуміння забрав документи. Аби не втрачати рік, пішов вчитися на автослюсаря в Ужгородський центр професійно-технічної освіти.

Щойно виповнилося 18 років подав документи до військкомату на контрактну службу. Навчання проходив у місті Житомирі, а служив у Львівській 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді, з якою потрапив на Лугащину, а згодом підрозділ відправили і на Донецький напрямок захищати територію нашої держави.

З першого дня повномасштабного російського вторгнення в Україну перебував у найгарячіших точках. Довгий час обороняв кордон на території Київщини, а далі десантників перекинули на Донеччину, де ворог намагався прорвати оборону під Бахмутом. Служив старшим стрільцем 2-го десантно-штурмового відділення 2-го десантно-штурмового взводу 6-ї десантно-штурмової роти 2-го десантно-штурмового батальйону.

За участь у боях за Бучу був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня та медаллю Ірпінської міської ради «За оборону рідної держави».

Загинув 24 травня 2022 року до останнього подиху виконуючи свій військовий обов’язок в селі Берестове Бахмутського району Донецької області.

30 травня 2022 року в рідному місті Ужгороді на площі Народній відбулася літургія, церемонія прощання та військового почту за загиблим Героєм. Похований з всіма військовими почестями на Пагорбі Слави (кладовище Калварія).

Залишилися мама, молодший брат і кохана дівчина.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Указ Президента України. Про відзначення державними нагородами України : Указ Президента України № 462/2022 від 01.07.2022 р. [Електронний ресурс] : [в т. ч. старш. солдата Д. А. Кофеля (посмертно)]. – Режим доступу : http://surl.li/jpecd. – Назва з екрана.

 Указ Президента України. Про відзначення державними нагородами України : Указ Президента України № 212/2022 від 04.04.2022 р. [Електронний ресурс] : [в т. ч. старш. солдата Д. А. Кофеля]. – Режим доступу : http://surl.li/jpecx. – Назва з екрана.

Кофель Денис Анатолійович [Електронний ресурс] : матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим доступу : http://surl.li/jpeds. – Назва з екрана.

Денис Кофель [Електронний ресурс] : Платформа пам’яті Меморіал: загиблі у війні Росії проти України. – Режим доступу : http://surl.li/jpekh. – Назва з екрана.

***

В Ужгороді в останню путь проведуть воїнів Сергія Готру та Дениса Кофеля [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jpelc. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися із двома загиблими захисниками Сергієм Готрою та Денисом Кофелем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jpejb. – Назва з екрана.

В Ужгороді поховають двох воїнів, які загинули за Україну – Сергія Готру та Дениса Кофеля [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jpelg. – Назва з екрана.

В Ужгороді провели в останню путь двох полеглих за Україну Героїв [Електронний ресурс] : [С. Готру та Д. Кофеля]. – Режим доступу : https://bit.ly/3PA3MNR. – Назва з екрана.

Гаврош, Олександр. Розвідник «Дюрасел» [Електронний ресурс] : у трав. виповнюється рік із дня загибелі десантника Д. Кофеля : [Героя загиблого на війні з росією] / О. Гарош. – Режим доступу : http://surl.li/jeimc. – Назва з екрана.

Державними нагородами відзначені ще 152 особи, троє – посмертно [Електронний ресурс] : [в т. ч. старш. солдата Д. А. Кофеля]. – Режим доступу : http://surl.li/jpeln. – Назва з екрана.

Закарпаття онлайн. Денис Кофель. Десантники у бліндажі [Електронний ресурс] : [відеоролик]. – Режим доступу : http://surl.li/jpejy. – Назва з екрана.

Закарпаття онлайн Денис Кофель, фотопредставлення [Електронний ресурс] : [відеоролики]. – Режим доступу : http://surl.li/jpejp. – Назва з екрана. ; Режим доступу : http://surl.li/jpeka. – Назва з екрана.

Ордени посмертно: на Закарпатті родинам загиблих воїнів передали державні нагороди [Електронний ресурс] : [в т. ч. рідним старш. солдата Д. А. Кофеля]. – Режим доступу : http://surl.li/jpejl. – Назва з екрана.

Романюк, Лариса. В Ужгороді попрощаються із загиблими захисниками Сергієм Готрою та Денисом Кофелем [Електронний ресурс] / Л. Романюк. – Режим доступу : http://surl.li/jpeiv. – Назва з екрана.

36 портретів Героїв: в Ужгороді вшановують загиблих у повномасштабній війні росії проти України [Електронний ресурс] : [в т. ч. Д. Кофеля]. – Режим доступу : https://bit.ly/3VCjWJN. – Назва з екрана.

Церемонія прощання з загиблими воїнами Сергієм Готрою та Денисом Кофелем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jpeix. – Назва з екрана.

Черевко, Тетяна. 17 воїнам присвоїли посмертно звання «Почесний громадянин Ужгорода» [Електронний ресурс] : [в т. ч. старш. солдату Д. А. Кофелю] / Т. Черевко. – Режим доступу : http://surl.li/jpfqf. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день