Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Іван Михайлович Завольський

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Іван Михайлович Завольський

13.06.1980 – 25.06.2023

Позивний, псевдонім: "Танк"
Звання, посада: Солдат, старший стрілець 4-го десантно-штурмового відділення 2-го десантно-штурмового взводу 1-ї десантно-штурмової роти 1-го десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 13 червня 1980 року в місті Ужгороді на Закарпатті у багатодітній люблячій та дружній родині. Зростав із трьома сестрами. Закінчив Ужгородську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 12. Після школи вступив до Професійно-технічного училища № 6, де здобув освіту столяра, яка стала справою всього його життя. Тривалий час працював за кордоном та в рідному місті, постійно вдосконалював свої професійні навички, мав золоті руки.

Був нащадком Фірцака-Кротона, найсильнішої людини ХХ століття. Пишався цим і сам мав спортивні досягнення та хорошу фізичну форму. Спорт був невід’ємною частиною його життя, посідав призові місця та здобув кандидата майстра спорту з важкої атлетики.

У 21 рік став коханим чоловіком та люблячим батьком донечки. У 30 років вдруге мав щастя стати батьком ще однієї принцеси. Сім’я завжди була для нього сенсом та стимулом. Однак його життя було непростим, у 37 похоронив дружину та з гідністю виховував і поставив на ноги двох донечок. Згодом доля подарувала зустріч із жінкою, яка знову зробила його щасливим. Людина високої гідності, ніколи не відмовляв у підтримці та допомозі тим, хто до нього звертався, навіть у найважчі часи вмів підтримати і словом, і ділом.

Повномасштабна війна росії проти України не давала йому спокою із перших днів, якийсь час був волонтером та допомагав постраждалим. Але в один момент він чітко вирішив для себе, що більше не може дозволити собі бути просто спостерігачем, тому пішов гідно і мужньо боронити нашу державу. Мав позивний «Танк», бо навіть на фронті його товариші відчували себе поруч із ним, як за кам’яною стіною. Служив солдатом, старшим стрільцем 4-го десантно-штурмового відділення 2-го десантно-штурмового взводу 1-ї десантно-штурмової роти 1-го десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Загинув 25 червня 2023 року поблизу міста Кремінна Луганської області внаслідок артилерійського обстрілу, захищаючи Україну від російських окупантів.

4 липня 2023 року на набережній Незалежності рідного міста Ужгород відбулася церемонія прощання, чин похорону та  військового почту за загиблим Героєм. Похований з військовими почестями на Пагорбі Слави (кладовище Калварія).

Залишилися дві доньки.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Іван Завольський [Електронний ресурс] : Янголи спорту: реквієм за загиблими українськими спортсменами. – Режим доступу : http://surl.li/mvuyo. – Назва з екрана.

***

В Ужгороді відбувся чин похорону бійця ЗСУ Івана Завольського [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jdhwl. – Назва з екрана.

В Ужгороді проведуть в останню путь полеглого за Україну Івана Завольського [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iyrav. – Назва з екрана.

В Ужгороді провели в останню путь військовослужбовця ЗСУ Івана Завольського [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jdhwt. – Назва з екрана.

В Ужгороді провели в останню путь полеглого Героя Івана Завольського [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jdhrh. – Назва з екрана.

В Ужгороді провели в останню путь полеглого у війні солдата Івана Завольського [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jdhvj. – Назва з екрана.

В Ужгороді провели в останню путь солдата Івана Завольського [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jdhrc. – Назва з екрана.

В Ужгороді провели церемонію прощання з Героєм [Електронний ресурс] [загиблим на війні з рос. окупантами І. Завольським]. – Режим доступу : http://surl.li/jdhvx. – Назва з екрана.

В Ужгороді сьогодні провели в останню путь загиблого Героя Івана Завольського [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jdhrj. – Назва з екрана.

Корнілов, Михайло. На фронті, захищаючи Україну, загинув воїн-важкоатлет, нащадок найсильнішої людини світу [Електронний ресурс] : [ужгородець І. Завольський] / М. Корнілов. – Режим доступу : http://surl.li/jdhoo. – Назва з екрана.

Нa фpoнтi, зaxищaючи укpaїну, зaгuнyв вoїн-вaжкoaтлeт, нaщaдoк нaйcильнiшoї людини cвiту [Електронний ресурс] : [ужгородець І. Завольський]. – Режим доступу : http://surl.li/jdhqr. – Назва з екрана.

На Закарпатті провели в останню путь загиблого Героя – солдата Івана Завольського [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jdhuz. – Назва з екрана.

Павлова, Олена. Нащадок найсильнішої людини планети загинув у боях під Кремінною: виховував двох дочок після смерті дружини [Електронний ресурс] : [ужгородець І. Завольський] / О. Павлова. – Режим доступу : http://surl.li/jdhpn. – Назва з екрана.

Ужгород навколішки провів в останню дорогу Героя Івана Завольського [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jdhqv. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день