Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Андрій Іванович Грицак

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Андрій Іванович Грицак

13.12.1987 – 23.06.2023

Звання, посада: Солдат, оператор відділення протитанкових ракетних комплексів взводу вогневої підтримки 3-ї десантно-штурмової роти 1-го десантно штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 13 грудня 1987 року селі Сімерки Перечинського (нині Ужгородського) району на Закарпатті. Навчався у Сімерківській загальноосвітній школі з 1994-2003 рік, після чого закінчив Перечинський професійний ліцей за професією «маляр, штукатур». Тривалий час був на заробітках у Київській області на будівництві. З 2008 року працював на ТОВ Самвер.

12 квітня 2023 року був призваний на військову службу по мобілізації та пройшов  навчання у Великій Британії, після чого повернувся у місто Житомир. Служив солдатом, оператором відділення протитанкових ракетних комплексів взводу вогневої підтримки 3-ї десантно-штурмової роти 1-го десантно штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. За час проходження військової служби зарекомендував себе з позитивної сторони. Функціональні обов’язки виконував відмінно, користувався авторитетом серед колег та підлеглих. Мав добрий рівень мотивації до військової служби та професійного самовдосконалення. Намагався підтримувати високий моральний дух у підрозділі, вникав у турботи оточуючих.

Загинув 23 червня 2023 року мужньо виконуючи військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність поблизу населеного пункту Кремінна Сєверодонецького району Луганської області.

30 червня 2023 року відбулася зустріч живим коридором, навколішки траурного кортежу з тілом загиблого Героя, який рухався рідними вуличками до родинного будинку в селі Сімерки на Перечинщині. Того ж дня в дворі рідного дому відбулася церемонія прощання та військового почту за загиблим Героєм.  Похований на сільському кладовищі з всіма військовими почестями.

Залишилася мати.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

До лав небесного воїнства приєдналися ще двоє закарпатців [Електронний ресурс] : [В. Гевці з с. Чинадійово на Мукачівщині та А. Грицак із с. Сімерки на Перечинщині]. – Режим доступу : http://surl.li/iypgr. – Назва з екрана.

Завтра в Сімерках попрощаються з полеглим Андрієм Грицаком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jdgrv. – Назва з екрана.

Закарпаття втратило на війні Героя Андрія Грицака [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jdgrs. – Назва з екрана.

Закарпаття втратило у війні ще двох захисників – Василя Гевці та Андрія Грицака [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iypct. – Назва з екрана.

Закарпаття провело в останню дорогу полеглого Героя Андрія Грицака [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jdgrt. – Назва з екрана.

На Луганщині загинув військовослужбовець із Закарпаття [Електронний ресурс] : [житель с. Сімер А. Грицак]. – Режим доступу : http://surl.li/jdgmi. – Назва з екрана.

У Сімерках на Закарпатті прощатимуться з Андрієм Грицаком, який загинув у боях за Україну [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jdgrm. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день