Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Юрій Валерійович Сакулич

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Юрій Валерійович Сакулич

12.12.1983 – 25.06.2023

Звання, посада: Солдат, стрілець-санітар 2-го штурмового відділення 3-го штурмового взводу 3-ї штурмової роти 1-го штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 12 грудня 1983 року в місті Ужгороді на Закарпатті. Навчався у Великоберезнянській школі-інтернаті. Працював будівельником, зокрема, останніми роками за кордоном.

Із початком повномасштабного вторгнення виявив патріотизм і відвагу та вступив до лав Збройних Сил України. Служив солдатом, стрільцем-санітаром 2-го штурмового відділення 3-го штурмового взводу 3-ї штурмової роти 1-го штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.

Був дуже добрим, щирим, привітним. У памʼяті рідних та близьких йому людей він залишиться хлопцем з усмішкою на обличчі та відкритим чуйним серцем.

Загинув 25 червня 2023 року виконуючи свій військовий обов’язок в Донецькій області, внаслідок ворожого мінометного обстрілу.

5 липня 2023 року на набережній Незалежності рідного міста Ужгород відбулася церемонія попрощання та військового почту за загиблим Героєм України. Похований з всіма військовими почестями на Пагорбі Слави (кладовище Калварія).

Залишилася сестра.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Авраменко, Віталій. В Ужгороді прощатимуться із полеглим на війні Юрієм Сакуличем [Електронний ресурс] / В. Авраменко. – Режим доступу : http://surl.li/iwcxg. – Назва з екрана.

Авраменко, Віталій. Ужгород сьогодні провів в останню дорогу полеглого на війні захисника України – солдата Юрія Сакулича [Електронний ресурс] / В. Авраменко. – Режим доступу : http://surl.li/iwcyd. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися із полеглим на війні Юрієм Сакуличем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iwcwy. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощаються із загиблим захисником Юрієм Сакуличем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iwczx. – Назва з екрана.

Віддали останню шану: в Ужгороді попрощалися із загиблим захисником Юрієм Сакуличем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iwcwe. – Назва з екрана.

Закарпаття втратило на війні ще одного мужнього воїна. Сьогодні його поховають [Електронний ресурс] : [ужгородця Ю. Сакулича]. – Режим доступу : http://surl.li/iwczh. – Назва з екрана.

На війні внаслідок артобстрілу загинув ужгородець Юрій Сакулич [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iwcwt. – Назва з екрана.

На війні внаслідок обстрілу загинув закарпатець Юрій Сакулич [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iwcuy. – Назва з екрана.

На війні загинув ужгородець Юрій Сакулич [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iwcyq. – Назва з екрана.

На Закарпатті провели в останній шлях ще одного Героя [Електронний ресурс] : [ужгородця Ю. Сакулича]. – Режим доступу : http://surl.li/iwday. – Назва з екрана.

Попп, Ганна. На війні загинув закарпатець Юрій Сакулич [Електронний ресурс] / Г. Попп. – Режим доступу : http://surl.li/iwcwo. – Назва з екрана.

Ужгород попрощався з полеглим Героєм Юрієм Сакуличем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iwcyk. – Назва з екрана.

Ужгород провів в останню дорогу полеглого у війні захисника Юрія Сакулича [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iwcvk. – Назва з екрана.

Ужгород простився з Героєм Юрієм  Сакуличем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iwcvp. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день