Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Ерік Владиславович Штил

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Ерік Владиславович Штил

02.02.1998 – 01.06.2023

Звання, посада: Солдат 70-го окремого батальйону територіальної оборони міста Мукачева 101-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони України у Закарпатській області.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 2 лютого 1998 року в місті Ужгороді Закарпатської області. Виріс  в рідному місті Ужгороді, де у 2015 році закінчив Багатопрофільний ліцей «Інтелект» – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 11. Під час навчання в школі займався туризмом й отримав звання «Кандидата у майстри спорту України». Того ж року вступив до Ужгородського торговельно-економічного коледжу за спеціальністю «Туристичне обслуговування». У 2017 році пішов працювати на завод «Унгваєр». У 2019 році був призваний до строкової військової служби, закінчив службу 2020 році після чого знову повернувся працювати на завод. У 2021 році влаштувався на завод «Конвектор», де й працював до початку повномасштабного вторгнення в Україну російського окупанта, звідки й він мобілізувався на захист всіх нас.

2 квітня 2022 року взявши зброю до рук, пішов на захист України в боротьбі за наше існування, де до останнього дня свого життя боронив нашу Батьківщину. Служив солдатом 70-го окремого батальйону територіальної оборони міста Мукачева 101-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони України у Закарпатській області.

1 червня 2023 року противник у складі незаконних збройних формувань та сил російської федерації здійснив штурмові дії та мінометно-артилерійський обстріл позицій підрозділів Сил Оборони України, внаслідок чого, виконуючи бойові завдання з оборони нашої Держави від нашестя рашистської чуми та отриманого вогнепально-осколкового проникаючого поранення голови несумісноо із життям, загинув на полі бою, Героїчно віддавши своє життя.

Мав чуйне серце та відкриту душу, яку запам’ятають всі його близькі та рідні люди. Він завжди був позитивним, усміхненим, енергійним та заряджав цією позитивною енергетикою всіх оточуючих. Підтримував всіх хто цього потребував, навіть тоді коли підтримка була потрібна йому самому. Завжди був веселим та завжди легким на підйом і ці риси він проніс з собою протягом всього життя. З честю, гідністю та патріотизмом, вірністю українському народу наш Герой, віддано та відважно виконуючи військовий обов’язок, боровся за територіальну цілісність нашої Держави, тому що понад усе любив свою родину та неньку Україну, пішовши з життя захищаючи її!

12 червня 2023 року траурний кортеж з тілом Героя України востаннє проїхалося рідним містом Ужгородом до будинку де проживав, щоб попрощатися з рідними, близькими та сусідами. Далі кортеж продовжив рух до набережної Незалежності, де відбувся чин похорону, церемонія прощання та військового почту за загиблим Героєм України. Похований з всіма військовими почестями на Пагорбі Слави (кладовище «Кальварія»).

Залишилася мати та сестра.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

В Ужгороді попрощалися з полеглим у війні з росією Еріком Штилом [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ivxnu. – Назва з екрана.

В Ужгороді проведуть в останню путь загиблого захисника Еріка Штила [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ivxnw. – Назва з екрана.

В Ужгороді у понеділок проведуть в останню путь Героя Еріка Штила [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/hydqa. – Назва з екрана.

Втрати силових структур внаслідок російського вторгнення в Україну (червень 2023) [Електронний ресурс] : [в т. ч. ужгородець Е. Штил]. – Режим доступу : http://surl.li/ivxox. – Назва з екрана.

12 червня в Ужгороді проведуть в останню путь загиблого захисника Еріка Штила [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ivxou. – Назва з екрана.

На війні від важкого поранення загинув 25-річний Ерік Штил із Закарпаття [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/hydtv. – Назва з екрана.

Навіки 25! Ще одна ЖАХЛИВА звістка з фронту: Закарпаття втрачає своїх синів! [Електронний ресурс] : [загинув ужгородець Е. Штил]. – Режим доступу : http://surl.li/ivxof. – Назва з екрана.

Петруньо, Катерина. В Ужгороді попрощаються із загиблим на війні Еріком Штилом [Електронний ресурс] / К. Петруньо. – Режим доступу : http://surl.li/ivxnp. – Назва з екрана.

Ужгород сьогодні прощається з полеглим Героєм Еріком Штилом [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ivxoa. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день