Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Михайло Михайлович Цубера

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Михайло Михайлович Цубера

29.04.1985 – 07.06.2023

Звання, посада: Старший солдат, стрілець-оператор гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Сухопутних військ Збройних сил України.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 29 квітня 1985 року в селі Вільхівка Іршавського (нині Хустського) району. Все своє життя проживав у рідному селі Вільхівка, в якому закінчив Вільхівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. По закінченню школи проходив строкову військову службу у лавах Державної Прикордонної Служби України в Чопському прикордонному загоні. Після військової служби працював все життя на будівництві.

В перші дні повномасштабного вторгнення в Україну російського окупанта, без вагань мобілізувався на захист всіх нас поповнивши ряди Сухопутних військ Збройних Сил України, де до останнього дня свого життя проходив службу. Завжди був щирим та доброзичливим, тому під час несення служби, зустрів найкращих та відданих побратимів, яких цінував і гордився ними, завжди їх підбадьорював, не давав їм можливості думати про сумне – зміцнюючи їхній бойовий дух. Служив старшим солдатом, стрільцем-оператором гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Сухопутних військ Збройних сил України.

7 червня 2023 року противник у складі незаконних збройних формувань та сил російської федерації здійснив штурмові дії та артилерійський обстріл по позиціям підрозділів Сил Оборони України в зоні ведення бойових дій, внаслідок чого, виконуючи бойові завдання з оборони нашої держави від нашестя рашистської чуми та від отриманих травм і поранень несумісних із життям – загинув на полі бою в населеному пункті Лобкове Запорізької області, Героїчно віддавши своє життя.

13 червня 2023 року траурний кортеж з тілом Героя України востаннє їхало рідним Іршавським (нині Хустським) районом до рідною домівки в село Вільхівка, де на подвір’ї родинного будинку відбувся чин похорону. Після чого траурна процесія вирушала до Церкви Покрови Пресвятої Богородиці, де відбулася церемонія прощання, військового почту та заупокійна служба за загиблим Героєм. Похований  всіма військовими почестями на місцевому кладовищі.

Залишились сестра та три брати, один з яких продовжує мужньо захищати рідних та дає відсіч окупаційним військам рашистської федерації.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

В боях за Україну віддав життя закарпатець Михайло Цубера [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ivwvu. – Назва з екрана.

Закарпаття на війні втратило ще трьох своїх воїнів [Електронний ресурс] : [М. Цубера, В. Порубов та Л. Шебештьен]. – Режим доступу : http://surl.li/ivwxa. – Назва з екрана.

Закарпаття навколішки провело в останню дорогу полеглого Героя Михайла Цуберу [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ivwvf. – Назва з екрана.

Закарпатці віддадуть останню шану двом загиблим Героям [Електронний ресурс] : [М. Цуберою та О. Годою]. – Режим доступу : http://surl.li/iailp. – Назва з екрана.

На війні загинув захисник із Закарпаття Михайло Цубера [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ivwvn. – Назва з екрана.

На Закарпатті навколішках провели в останню дорогу полеглого Героя Михайла Цуберу [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ivwxd. – Назва з екрана.

Петруньо, Катерина. На війні загинув закарпатець Михайло Цубера [Електронний ресурс] / К. Петруньо. – Режим доступу : http://surl.li/ivwuy. – Назва з екрана.

У війні з росією загинув воїн з Хустщини Михайло Цубера [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/hydmi. – Назва з екрана.

У Вільхівці Зарічанської громади попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Цуберою [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ivwvc. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день