Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Віктор Миколайович Синько

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Віктор Миколайович Синько

15.11.1990 – 12.05.2023

Звання, посада: Штаб-сержант, заступник начальника 2-ї прикордонної застави прикордонної комендатури швидкого реагування 7-го прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 15 листопада 1990 року в місті Ужгороді на Закарпатті. Закінчив Ужгородську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 12. Далі навчався у Свалявському коледжі. Строкову службу проходив у місті Львові у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України. З дитинства любив собак, тому вирішив стати кінологом.

У перші дні вторгнення росії в Україну в 2014 році, не вагаючись, пішов добровольцем боронити східний кордон – був снайпером у прикордонних військах.

У 2016 році вдруге поїхав захищати Україну від ворога. Після успішного виконання завдання повернувся на військову службу до спецпідрозділу швидкого реагування «Шквал». У 2018 році вступив до Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького на спеціальність «Право».

Початок повномасштабного вторгнення зустрів із колегами в академії, де 25 лютого 2022 року отримав диплом. За кілька днів потому разом із побратимами вже виконував бойові завдання.

Згодом із честю та відданістю ніс службу з оборони Донецької області на Лиманському напрямку. Під час короткого відновлення восени 2022 року вступив на магістратуру юридичного факультету Ужгородського національного університету. А вже в грудні 2022 року знову повернувся захищати північні кордони нашої держави. Там отримав підвищення – його призначили заступником начальника 2 прикордонної застави прикордонної комендатури швидкого реагування 7 прикордонного загону Західного регіонального управління Держприкордонслужби України з подальшим присвоєнням чергового звання «лейтенант», яке нажаль не встиг отримати при житті.

20 квітня 2023 року без вагань знову повернувся у зону бойових дій. Мав у підпорядкуванні понад 60 людей, які поважали та бачили у ньому лідера, адже він ніколи не кидав товаришів у біді, допомагав, підтримував та навчав військової справи.

12 травня 2023 року противник здійснив штурмові дії та обстріл позицій підрозділів Збройних сил України. Виконуючи бойове завдання, від отриманих травм і поранень, несумісних із життям, загинув на полі бою біля населеного пункту Григорівка Донецької області.

17 травня 2023 року в Ужгородському греко-католицькому катедральному соборі відбулася церемонія прощання та військового почту із загиблим Героєм. Похований із військовими почестями на Пагорбі Слави (кладовище Калварія). 

Залишилися батьки, дружина та син.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

В Ужгороді попрощалися із загиблим Героєм Віктором Синьком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ispmp. – Назва з екрана.

Загинув на полі бою: Закарпаття попрощалось із полеглим Героєм [Електронний ресурс] : [штаб-сержантом В. М. Синько]. – Режим доступу : http://surl.li/ispmd. – Назва з екрана.

На війні загинув захисник із Ужгорода Віктор Синько [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ispnj. – Назва з екрана.

На Закарпатті навколішки попрощалися із загиблим захисником [Електронний ресурс] : [штаб-сержантом В. М. Синько]. – Режим доступу : http://surl.li/isplk. – Назва з екрана.

Петруньо, Катерина. На війні загинув закарпатець Віктор Синько [Електронний ресурс] / К. Петруньо. – Режим доступу : http://surl.li/ispmz. – Назва з екрана.

Під Білогорівкою неподалік Бахмута поліг прикордонник з Закарпаття Віктор Синько [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3MuwFwh. – Назва з екрана.

Прощалися з Героєм [Електронний ресурс] : [відеоролик, як в м. Ужгороді прощалися з Героєм України, штаб-сержантом В. М. Синько]. – Режим доступу : http://surl.li/ispks. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день