Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Іван Іванович Качур

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Іван Іванович Качур

10.03.1978 – 31.05.2023

Звання, посада: Сержант, командир 3 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу 2 стрілецької роти 70-го окремого батальйону територіальної оборони міста Мукачева 101-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони України у Закарпатській області.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 10 березня 1978 року в селі Висоцьк Рівненської області, проте згодом зі всією родиною переїхали в рідний край – село Нове Давидково Мукачівського району Закарпатської області, де він і провів свої шкільні роки. Навчався в Новодавидківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, після закінчення якої поступив в Мукачівський технологічний інститут (зараз МДУ) та згодом переїхав жити в місто Мукачево. В 2000 році після закінчення університету, проходив строкову військову службу, по закінченні якої, продовжив військову службу в лавах Збройних Сил України, за контрактом на три роки, на посаді – «Навідник-оператор ЗРК «КУБ». По закінченню контракту, займався будівельною справою.

25 лютого 2022 року після повномасштабного вторгнення в Україну російського окупанта, без вагань перші дні мобілізувався на захист всіх нас. Пішов добровольцем та поповнив ряди 70-го окремого батальйону територіальної оборони міста Мукачева 101-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони України у Закарпатській області. Завжди був позитивний, добрий та щирий. З Честю, Гідністю та Патріотизмом, вірністю Україні наш Герой, віддано та відважно виконуючи військовий обов’язок, боровся за територіальну цілісність нашої держави.

31 травня 2023 року під час штурмових дій та мінометно-артилерійського обстрілу позицій підрозділів Сил оборони України в районі населеного пункту Лиман Перший Харківської області, виконуючи бойові завдання з оборони нашої Держави від отриманих травм і поранень несумісних із життям – загинув на полі бою, Героїчно віддавши своє життя.

6 червня 2023 року траурний кортеж з тілом Героя України попрощалося з рідним містом Мукачево, біля будинку де прожив відбувся молебень. Після кортеж продовжив свій рух до Собору Успіння Пресвятої Богородиці, де відбувся чин прощання та військового почту загиблого Героя України. Похований з всіма військовими почестями на Алеї Слави (центральному кладовищі).

Залишилася дружина, донька та син.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Завтра мукачівці попрощаються з загиблим на війні Героєм Іваном Качуром [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iqaml. – Назва з екрана.

Петруньо, Катерина. На Закарпатті попрощаються із полеглим захисником Іваном Качуром [Електронний ресурс] / К. Петруньо. – Режим доступу : http://surl.li/iqald. – Назва з екрана.

У війні з росією загинув воїн із Мукачева Іван Качур [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/hqbwg. – Назва з екрана.

У Мукачеві поховають загиблого на війні Героя Івана Качура [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iqalm. – Назва з екрана.

У Мукачеві прощатимуться з полеглим Героєм Іваном Качуром [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iqaoi. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день