Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Роман Іванович Романишин

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Роман Іванович Романишин

01.01.1986 – 12.06.2023

Звання, посада: Рядовий, навідник 2-го механізованого відділення 2-го механізованого взводу 3-го механізованого батальйону 33-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 1 січня 1986 року в місті Ужгороді на Закарпатті. Йому було 16 років, коли помер батько, з тих пір взяв на себе відповідальність за родину, маму та сестру. Навчався в Ужгородській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 8, після закінчення якої було сповнене щоденними турботами та випробуваннями життя, довгий час працював за кордоном.

У січні 2023 року приєднався до лав Збройних Сил України, щоб захищати рідних та свою Батьківщину. Служив навідником 2-го механізованого відділення 2-го механізованого взводу 3-го механізованого батальйону 33-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України.

12 червня 2023 року відважно захищаючи рідну неньку від нашестя російських окупантів, до кінця залишаючись вірним військовій присязі, загинув на полі бою, Героїчно віддавши своє життя.

20 червня 2023 року набережній Незалежності рідного міста Ужгорода відбулася церемонія прощання та військового почту за загиблим захисником України. Похований на Пагорбі Слави (кладовище Калварія) з усіма військовими почестями.

Залишилася мама, дружина та сестра.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Біль, сум, сльози: в Ужгороді прощалися з Романом Романишиним [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ihhun. – Назва з екрана.

В Ужгороді 20 червня попрощаються із загиблим захисником Романом Романишиним [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ihhwl. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися з полеглим у війні Романом Романишиним [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ihhvz. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Романом Романишиним [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ihhxd. – Назва з екрана.

Завтра в Ужгороді прощатимуться із полеглим Героєм Романом Романишином [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ihhyq. – Назва з екрана.

Закарпаття втратило на війні Героя Романа Романишина [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ihhyy. – Назва з екрана.

Курта, Олександр. В Ужгороді 20 червня прощатимуться із загиблим захисником Романом Романишиним [Електронний ресурс] / О. Курта. – Режим доступу : http://surl.li/ihhua. – Назва з екрана.

У війні з росією поліг ужгородець Роман Романишин [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ihhyg. – Назва з екрана.

Ужгород попрощався з полеглим Героєм Романом Романишиним [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ihhxv. – Назва з екрана.

Чергова втрата: житель Ужгорода загинув на фронті [Електронний ресурс] : [Р. Романишин]. – Режим доступу : http://surl.li/ihhxp. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день