Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Віталій Геннадійович Порубов

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Віталій Геннадійович Порубов

14.02.1990 – 02.06.2023

Звання, посада: Солдат, водій-електрик 3-го стрілецького взводу 3-ї стрілецької роти 71-го окремого батальйону територіальної оборони міста Тячева 101-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони України у Закарпатській області.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 14 лютого 1990 року в селищі Тересва Тячівського району. У ранньому шестирічному віці Віталій залишився без батька і мати виховувала його самотужки, але від страшної вірусної хвороби «КОВІД-19» любляча матуся передчасно померла у 2021 році. Все своє життя проживав рідному селищі Тересва, в якому з 1997 по 2007 рік навчався  у Тересвянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Після закінчення школи поступив до Тересвянської філії Тячівського професійного ліцею, яку закінчив у 2010 році, здобувши професійно-технічну освіту. Свій трудовий шлях розпочав у відділенні «Нова Пошта».

Після повномасштабного вторгнення в Україну російського окупанта 4 березня 2022 року мобілізувався на захист всіх нас, поповнивши ряди до сил територіальної оборони Збройних сил України, де до останнього дня свого життя проходив службу. Служив солдатом, водієм-електриком 3-го стрілецького взводу 3-ї стрілецької роти 71-го окремого батальйону територіальної оборони міста Тячева 101-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони України у Закарпатській області. З честю, гідністю та патріотизмом, віддано та відважно виконуючи військовий обов’язок, боровся за територіальну цілісність нашої держави, тому що понад усе любив свою родину та неньку Україну!

2 червня 2023 року під час штурмових дій з реактивної системи залпового вогню касетними боєприпасами та артилерійський обстріл, більше 30-ти приходів по позиціям де служив солдат, виконуючи бойові завдання з оборони нашої держави від отриманих травм і поранень несумісних із життям, загинув на полі бою, Героїчно віддавши своє життя у районі населеного пункту Огурцеве Харківської області.

9 червня 2023 року траурний кортеж з тілом Героя України прибуло в рідне селище Тересва, щоб востаннє попрощатися з рідним Закарпаттям, Тячівським районом, селищем, домівкою та родиною. Наступного дня 10 червня на подвір’ї родинного будинку відбулася церемонія прощання та військового почту за загиблим Героєм. Похований з всіма військовими почестями на Алеї Слави (місцеве кладовище).

Залишилася тітка та брат.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

29 серпня – День памʼяті захисників України [Електронний ресурс] : [під час вшанув. пам’яті в Тересвян. ліцеї відкрито мурал пам’яті загиблих Героїв ; в т. ч. портр. В. Г. Порубова]. – Режим доступу : http://surl.li/mxytq. – Назва з екрана. 

10 червня в Тересві попрощаються з Героєм Віталієм Порубовим [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ipxwq. – Назва з екрана.

Закарпаття втратило на війні ще одного Героя Віталій Порубов [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ipyab. – Назва з екрана.

Закарпаття втратило ще одного Героя [Електронний ресурс] : на війні загинув В. Порубов. – Режим доступу : http://surl.li/huxzt. – Назва з екрана.

Закарпаттям шириться ще одна трагічна новина: на війні загинув закарпатець Віталій Порубов [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ipxzi. – Назва з екрана.

На Харківщині загинув військовий з Тячівщини Віталій Порубов [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/huxzj. – Назва з екрана.

Сльози та смуток: ще один закарпатець загинув на полі бою [Електронний ресурс] : захищаючи Україну загинув В. Порубов. – Режим доступу : http://surl.li/ipxyg. – Назва з екрана.

Тячівщина зустріне полеглого у війні захисника Віталія Порубова [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ipxze. – Назва з екрана.

Тячівщина зустріне полеглого у війні захисника Віталія Порубова [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/huwzg. – Назва з екрана.

У Тересвянській громаді живим коридором зустрінуть полеглого воїна [Електронний ресурс] : [В. Порубова]. – Режим доступу : http://surl.li/huxzm. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день