Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Василь Михайлович Олень

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Василь Михайлович Олень

13.07.1970 – 19.06.2023

Звання, посада: Старший солдат, командир бойової машини – командир механізованого відділення механізованої роти механізованого батальйону 42-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 13 липня 1970 року в селі Костринська Розтока на Великоберезнянщині. Там він провів своє дитинство та юність. Був одружений, із дружиною прожили 26 щасливих років та виховали сина. Працював за кордоном, де і застала його звістка про збройну агресію росії проти України. Будучи патріотом, повернувся на Батьківщину і вступив до лав Збройних Сил України. Служив старшим солдатом, командиром бойової машини – командиром механізованого відділення механізованої роти механізованого батальйону 42-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України.

Загинув 19 червня 2023 року на Донеччині, обороняючи Україну від російських загарбників і залишаючись до кінця вірним військовій присязі.

28 червня 2023 року відбулася церемонія прощання та військового почту  із загиблим Героєм на набережній Незалежності в місті Ужгороді. Похований з усіма військовими почестями на Пагорбі Слави (кладовище Калварія).

Залишилася дружина та син.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

В Ужгороді попрощалися з полеглим Василем Оленем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ipwtk. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися з полеглим за Україну Василем Оленем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ipwvp. – Назва з екрана.

Захищаючи Батьківщину загинув Олень Василь Михайлович, уродженець с. Костринська Розтока [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ipwtp. – Назва з екрана.

Русин, Мар’яна. В Ужгороді попрощалися із полеглим на війні Василем Оленем[Електронний ресурс] / М. Русин. – Режим доступу : http://surl.li/inyvh. – Назва з екрана.

У середу в Ужгороді прощатимуться з полеглим захисником Василем Оленем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ipwpr. – Назва з екрана.

Ужгород попрощався з полеглим Героєм Василем Оленем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ipwux. – Назва з екрана.

Ужгородці віддали останню шану загиблому Герою Василю Оленю [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ipwue. – Назва з екрана.

Ужгородці попрощалися із загиблим Василем Оленем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ipwvc. – Назва з екрана.

 Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день