Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  В’ячеслав Міланович Гроскопф

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

В’ячеслав Міланович Гроскопф

22.02.1973 – 11.05.2023

Звання, посада: Солдат, сапер інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу інженерної роти 101-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони України у Закарпатській області.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 22 лютого 1973 року в місті Ужгороді на Закарпатті. Навчався в Ужгородській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 7. Після школи здобув вищу освіту на фізичному факультеті Ужгородського національного університету. Після закінчення його призвали на строкову службу в Збройні сили України. З 1996 року до дня, коли почалось широкомасштабне вторгнення ворога, працював майстром виробничого навчання у професійно-технічному навчальному закладі № 19 (після реорганізації ДНЗ «Ужгородський центр ПТО»), де ділився своїми знаннями та вміннями з учнями. Був щирою людиною, вдумливим та доброзичливим педагогом, його любили та шанували учні й колеги.

24 лютого 2022 року під час повномаштабного вторгнення від російських загарбників, не зміг стояти осторонь. Служив солдатом, сапером інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу інженерної роти 101-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони України у Закарпатській області.

Загинув 11 травня 2023 року під час виконання бойового завдання, захищаючи Україну від російських агресорів.

27 червня 2023 року відбулася церемонія прощання та військового почту на набережній Незалежності рідного міста Ужгород. Похований Герой на Пагорбі Слави (кладовище Калварія) із всіма військовими почестями, поряд з іншими захисниками, які повернулися додому на щиті.

Залишилися мати, дружина та двійко донечок.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Авраменко, Віталій. В Ужгороді попрощалися із загиблими захисниками Володимиром Сатмарі та В’ячеславом Гроскопфом [Електронний ресурс] : / В. Авраменко. – Режим доступу : http://surl.li/ipvoe. – Назва з екрана.

В Ужгороді завтра, 27 червня, проведуть в останню путь загиблих Героїв Володимира Сатмарі та В’ячеслава Гроскопфа [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ipvoa. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися з Володимиром Сатмарі та В’ячеславом Гроскопфом, які загинули у війні [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ipvnt. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися із загиблими захисниками Володимиром Сатмарі та В’ячеславом Гроскопфом [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ipvol. – Назва з екрана.

Віддали останню шану: в Ужгороді попрощалися із з двома полеглими Героями України [Електронний ресурс] : [В. Гроскопфом та В. Сатмарі]. – Режим доступу : http://surl.li/ipvpr. – Назва з екрана.

Втрати силових структур внаслідок російського вторгнення в Україну (травень 2023) [Електронний ресурс] : [в т. ч. про В. Гроскопфа та В. Сатмарі]. – Режим доступу : http://surl.li/ipvpi. – Назва з екрана.

Двох полеглих героїв із Ужгорода проведуть в останню путь [Електронний ресурс] : [В. Гроскопфом та В. Сатмарі]. – Режим доступу : http://surl.li/ipvou. – Назва з екрана.

Русин, Мар’яна. В Ужгороді попрощалися із загиблими захисниками Володимиром Сатмарі та В’ячеславом Гроскопфом [Електронний ресурс] / М. Русин. – Режим доступу : http://surl.li/inbbb. – Назва з екрана.

Ужгород прощатиметься одразу з двома полеглими [Електронний ресурс] : [В. Гроскопфом та В. Сатмарі]. – Режим доступу : http://surl.li/ipuom. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день