Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Іван Іванович Гутай

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Іван Іванович Гутай

25.12.1990 – 11.05.2023

Позивний, псевдонім: "Баракуда"
Звання, посада: Молодший сержант, головний сержант 2-ї стрілецької роти 68-го окремого батальйону територіальної оборони Ужгородського району 101-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони України у Закарпатській області.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 25 грудня 1990 року в місті Ужгороді на Закарпатті. Навчався в Ужгородській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 15. Після закінчення 9 класу вступив у Професійно-технічне училище № 20, отримав фах продавця-консультанта. Проходив строкову військову службу в українській армії.

У 2015 році пішов добровольцем захищати Україну у зону проведення АТО, брав участь у зборах резервістів, завжди відточував військову майстерність.

24 лютого 2022 року під час повномаштабного вторгнення, продовжив мужньо захищати український народ від російських загарбників. Служив головним сержантом 2-ї стрілецької роти 68-го окремого батальйону територіальної оборони Ужгородського району (інша назва «Закарпатські шаркані») 101-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони України у Закарпатській області. Завжди веселий та позитивний, людяний, хоробрий і чесний, мотивував якісно виконувати роботу, постійно навчаючись, ставлячи чесність та справедливість за основні цінності у відносинах серед побратимів.

Загинув 11 травня 2023 року під час виконання військового обов’язку, разом із 6-ма побратимами по зброї, такими ж мужніми та хоробрими.

21 червня 2023 року на площі Народній міста Ужгорода відбулася церемонія прощання та військового почту відразу за трьома загиблими Героями, в тому числі за загиблим воїном «Баракудою» Іваном Гутаєм. Похований на Пагорбі Слави (кладовище Калварія) з усіма військовими почестями.

Залишилися батьки та наречена.

Вшанування пам'яті:

Меморіальну дошку захиснику Івану Гутаю 26 січня 2024 року відкрили в Ужгородському ліцеї №15, учнем якого був загиблий військовий.

 

Джерельні приписи:

В Ужгороді сотні закарпатців попрощалися із загиблими Героями 68- батальйону ТрО [Електронний ресурс] : [С. Тягій, І. Гутай, Б. Ходанич]. – Режим доступу : http://surl.li/iobwd. – Назва з екрана.

В Ужгороді сотні закарпатців попрощалися із трьома загиблими Героями 68-батальйону тероборони Закарпаття, їх поховали на Алеї Слави [Електронний ресурс] : [С. Тягій, І. Гутай, Б. Ходанич]. – Режим доступу : http://surl.li/iobxu. – Назва з екрана.

«Вважав за свій обов’язок битися до Перемоги за будь-яку ціну». На війні загинув закарпатець Іван Гутай [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iobyr. – Назва з екрана.

Виноградова, Ульяна. Закликав битися до перемоги за будь-яку ціну: у боях за Україну загинув закарпатець Іван Гутай [Електронний ресурс] / У. Виноградова. – Режим доступу : http://surl.li/iobxc. – Назва з екрана.

21 червня в Ужгороді прощатимуться одразу з трьома полеглими Героями [Електронний ресурс] : [С. Тягій, І. Гутай, Б. Ходанич]. – Режим доступу : http://surl.li/iyoqr. – Назва з екрана.

Завтра в Ужгороді проведуть в останню путь трьох загиблих захисників [Електронний ресурс] : [С. Тягій, І. Гутай, Б. Ходанич]. – Режим доступу : http://surl.li/iobuv. – Назва з екрана.

Закликав битися до перемоги за будь-яку ціну: у боях за Україну загинув закарпатець Іван Гутай [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iobyz. – Назва з екрана.

На війні загинули семеро військових 68 батальйону територіальної оборони Закарпаття [Електронний ресурс] : [С. Тягій, І. Гутай, Б. Ходанич, В. Буртин, В. Мешко, Е. Пилипів, В. Кусик]. – Режим доступу : http://surl.li/iobui. – Назва з екрана.

На фронті разом загинули семеро бійців 68-го батальйону ТрО Закарпаття [Електронний ресурс] : [С. Тягій, І. Гутай, Б. Ходанич, В. Буртин, В. Мешко, Е. Пилипів, В. Кусик]. – Режим доступу : http://surl.li/iobyf. – Назва з екрана.

Одразу 7 воїнів 68-го батальйону ТРо Закарпаття загинули на фронті [Електронний ресурс] : [С. Тягій, І. Гутай, Б. Ходанич, В. Буртин, В. Мешко, Е. Пилипів, В. Кусик]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Ocxdba. – Назва з екрана.

Петруньо, Катерина. «Вважав за свій обовʼязок битися до Перемоги за будь-яку ціну». На війні загинув закарпатець Іван Гутай [Електронний ресурс] / К. Петруньо. – Режим доступу : http://surl.li/iobvj. – Назва з екрана.

У боях за Україну загинув закарпатець Іван Гутай [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iobxo. – Назва з екрана.

Ужгород провів в останню дорогу полеглих у війні Богдана Ходанича, Сергія Тягія та Івана Гутая [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iobxy. – Назва з екрана.

В Ужгороді відкрили меморіальні дошки полеглим захисникам Тарасу Гайдуку, Івану Гутаю та Андрію Потічному [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/syitm. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день