Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Василь Юрійович Заводяк

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Василь Юрійович Заводяк

15.08.1972 – 29.05.2023

Звання, посада: Солдат, водій 2 стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 3 стрілецької роти 70-го окремого батальйону територіальної оборони міста Мукачева 101-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони України у Закарпатській області.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 15 серпня 1972 року в селі Верхні Ворота Мукачівського району, у сім’ї робітників. Був старшим сином, якого дитинство та юність пройшли в рідному селі. Закінчив  Верхньоворітську середню школу І-ІІІ ступенів. Здобув професію водія в Іршавській автошколі. По закінченню автошколи вступив до лав української армії, де прослужив 2 роки. Після армії пропрацював 28 років на залізній дорозі, на різних посадах, починаючи від колійника до бригадира. В 2021 році пішов працювати на завод «Флекстронік» міста Мукачево.

Зранку 24 лютого 2022 року після повномасштабного вторгнення в Україну російського окупанта, без вагань перші дні мобілізувався на захист всіх нас. Пішов добровольцем та поповнив ряди 70-го окремого батальйону територіальної оборони 101-ї окремої бригади територіальної оборони міста Мукачево, де до останнього дня свого життя проходив службу. Завжди був дотепний, позитивний, доброзичливим та дуже щирим і щедрим. Під час несення служби, зустрів найкращих та відданих побратимів, яких цінував і гордився ними, завжди їх підбадьорював, не давав їм можливості думати про сумне – зміцнюючи їхній бойовий дух. З честю, гідністю та патріотизмом, вірністю Україні наш Герой, віддано та відважно виконуючи військовий обов’язок, боровся за територіальну цілісність нашої держави.

29 травня 2023 року противник у складі незаконних збройних формувань та сил російської федерації здійснив штурмові дії та мінометно-артилерійський обстріл позицій підрозділів сил оборони України в районі населеного пункту Лиман Перший Харківської області, внаслідок чого виконуючи бойові завдання з оборони нашої держави від отриманих травм і поранень несумісних із життям – загинув на полі бою, Героїчно віддавши своє життя.

7 червня 2023 року на подвір’ї батьківського будинку в рідному селі Верхні Ворота на Мукачівщині відбулася церемонія прощання та військового почту із загиблим Захисником України, похоронений на Алеї Слави (сільське кладовищe).

Залишилися батьки та донечки.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

В Верхніх Воротах звершено Чин похорону Героя Василя Заводяка [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/icipk. – Назва з екрана.

Верхні Ворота. Звершено чин відспівування Героя − Василя Заводяка [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iciqc. – Назва з екрана.

Захищаючи Україну поліг Василь Завадяк з Верхніх Воріт [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/hqcul. – Назва з екрана.

На Закарпатті попрощалися з полеглим у війні за Україну Василем Заводяком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/icipb. – Назва з екрана.

На Закарпатті попрощалися з полеглим у війні за Україну Василем Заводяком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/icioh. – Назва з екрана.

На Міжгірщині прощалися із полеглим Героєм Василем Заводяком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/icipx. – Назва з екрана.

На Мукачівщині попрощалися з полеглим Героєм Василем Заводяком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iciop. – Назва з екрана.

Одна з громад Закарпаття попрощалась із загиблим захисником [Електронний ресурс] : [В. Заводяком із с. Верхні Ворота]. – Режим доступу : http://surl.li/icinz. – Назва з екрана.

Попп, Ганна. На війні загинув закарпатець Василь Завадяк [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/hqcus. – Назва з екрана.

Похоронки на свято Трійці: Стало відомо про ще двох загиблих воїнів із Закарпаття [Електронний ресурс] : [В. Заводяк та Е. Горонді]. – Режим доступу : http://surl.li/htfif. – Назва з екрана.

07 червня 2023 року о 13.00 год. відбудеться чин прощання та похорону за полеглим Захисником України , солдатом ЗАВОДЯК Василем Юрійовичем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iciot. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день