Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Андрій Юрійович Білець

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Андрій Юрійович Білець

28.08.1986 – 21.04.2023

Звання, посада: Солдат, водій-електрик 2 стрілецького взводу 1 стрілецької роти 200-го окремого батальйону територіальної оборони міста Ужгород 101-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони України у Закарпатській області.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 28 серпня 1986 року в місті Перечин на Ужгородщині. Навчався в Перечинській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів, котру закінчив в 2002 році. По закінченню школи поступив в Перечинське професійно-технічне училище № 13, за професією – столяр. Закінчивши училище, проходив практику на заводі «Санвер», де згодом розпочав свою трудову діяльність, попрацювавши на ньому 4 роки. Любив працювати і ніколи не боявся різної роботи. З 2013 року став приватним підприємцем у сфері торгівлі, діяльністю якою займався на ринку «Краснодонців» міста Ужгород.

З серпня 2022 року мобілізувався на захист всіх нас, поповнивши ряди військовослужбовців 200-го окремого батальйону територіальної оборони міста Ужгорода 101-ї окремої бригади територіальної оборони у Закарпатській області. Ніс службу завзято, вірно, відважно, по життю йшовши впевнено та мужньо. Будучи патріотом своєї країни завжди був готовий йти на захист своєї сім’ї та Батьківщини.

21 квітня 2023 року противник у складі незаконних збройних формувань та сил російської федерації здійснив штурмові дії та обстріл позицій підрозділів сил оборони України в районі населеного пункту Бахмут Донецької області зі ствольної артилерії та танків, внаслідок чого, від отриманих осколкових поранень в пахову область несумісних із життям загинув на полі бою, Героїчно віддавши своє життя.

26 квітня 2023 року траурний кортеж з тілом Героя України їхав рідним краєм, останнім своїм земним шляхом до рідного міста Перечин на Закарпатті, де відбулася церемонія прощання та військового почту за загиблим солдатом. Похований з всіма військовими почестями на міському кладовищі рідного міста Перечин.

Залишилася мати та два брати.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Жахливі новини: Стало відомо про трьох загиблих закарпатців на війні [Електронний ресурс] : [Е. Свереняк, В. Фечко, А. Білець]. – Режим доступу : https://bit.ly/40xDctB. – Назва з екрана.

Житель Перечина загинув на війні [Електронний ресурс] : [А. Білець]. – Режим доступу : http://surl.li/ibfmy. – Назва з екрана.

На війні з окупантами загинув закарпатець Андрій Білець [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ibfnp. – Назва з екрана.

На війні загинув Герой Андрій Білець з Перечина [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ibfnv. – Назва з екрана.

На війні загинув ще один Герой із Закарпаття Андрій Білець [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ibfne. – Назва з екрана.

На війні загинули двоє закарпатців: Андрій Білець з Перечина та Едуард Свереняк з Виноградова [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3oF2Xv7. – Назва з екрана.

На Закарпатті попрощаються із полеглим у війні Андрієм Більцем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ibfnj. – Назва з екрана.

Під Бахмутом загинув закарпатець Андрій Білець [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ibfoe. – Назва з екрана.

Страшна звістка сколихнула Закарпаття: на війні загинув ще один захисник [Електронний ресурс] : [житель м. Перечин А. Білець]. – Режим доступу : http://surl.li/ibflt. – Назва з екрана.

Сумна звістка сколихнула одну з громад на Закарпатті [Електронний ресурс] : [на фронті загинув ще один захисник з перечинщини А. Білець]. – Режим доступу : http://surl.li/ibfkg. – Назва з екрана.

У боях з російськими окупантами під Бахмутом поліг Андрій Білець з Перечина [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/41w8naj. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день