Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Андрій Золтанович Салко

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Андрій Золтанович Салко

16.08.1976 – 12.04.2023

Звання, посада: Солдат, сапер інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу 15-го окремого гірсько-штурмового Севастопольського батальйону 128-ї окремої гірсько піхотної бригади Сухопутних військ Збройних сил України.
Нагороди:

Нагороджений медаллю «За відвагу», а також неодноразово був відзначений грамотами від командування.


Біографія:

Народився 16 серпня 1976 року в місті Ужгороді на Закарпатті. Після закінчення школи навчався в профтехучилищі № 19, отримав професію столяра, працював на різних підприємствах міста.

Захищав Україну на сході під час антитерористичної операції і з початком повномасштабної агресії росії у 2022 році знову став на захист Батьківщини. Служив солдатом, сапером інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу 15-го окремого гірсько-штурмового Севастопольського батальйону 128-ї окремої гірсько піхотної бригади Сухопутних військ Збройних сил України.

12 квітня 2023 року після важких бойових поранень і тривалого лікування серце воїна зупинилося.

17 квітня 2023 року на площі Народній міста Ужгорода відбувся чин похорону, прощання із захисником України та зачитали пам’ятний лист на знак глибокої вдячності за жертовне служіння у лавах ЗСУ. Жалобна хода пройшла до Пагорба Слави (кладовище Калварія), де й поховали Героя із всіма військовими почестями.

Залишилися дружина, дві доньки та син.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

В Ужгороді попрощалися з полеглим Воїном Андрієм Салком [Електронний ресурс. – Режим доступу : https://bit.ly/3KLsTMI. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися із 46-річним Героєм, сапером Андрієм Салком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/41C1gg7 . – Назва з екрана.

В Ужгороді прощатимуться з полеглим ромським воїном Андрієм Салком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3A1TMXQ. – Назва з екрана.

В Ужгороді прощатимуться з полеглим у війні Андрієм Салком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3A0RFnj. – Назва з екрана.

В Ужгороді сьогодні попрощалися із 46-річним захисником Андрієм Салком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/41hDJBo. – Назва з екрана.

На війні загинув Андрій Салко: в Ужгороді 17 квітня відбудеться прощання [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3UEyqJH. – Назва з екрана.

На війні загинув Андрій Салко: з Ужгорода [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3GRrOBT. – Назва з екрана.

Петруньо, Катерина. На Закарпатті попрощаються із загиблим на війні Андрієм Салком [Електронний ресурс] / К. Петруньо. – Режим доступу : https://bit.ly/3UJsIpP. – Назва з екрана.

У понеділок в Ужгороді прощатимуться із захисником Андрієм Салком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/40fNDBW. – Назва з екрана.

Черевко, Тетяна. В Ужгороді попрощалися з полеглим на війні Андрієм Салком [Електронний ресурс] / Т. Черевко. – Режим доступу : https://bit.ly/3MOw4pu. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день