Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Андрій Степанович Кипень

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Андрій Степанович Кипень

12.10.1988 – 03.04.2023

Звання, посада: Сержант, командир 2 розвідувального відділення ЗМБ 65-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 12 жовтня 1988 року та проживав в селищі Ясіня Рахівського району. Навчався в Ясінянському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 2. Ще у 2014 році вступив до лав Збройних Сил України, де мужньо захищав Україну від московського ворога. Служив сержантом, командиром 2 розвідувального відділення ЗМБ 65-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України.

Загинув при виконанні бойового завдання 3 квітня 2023 року, мужньо захищаючи рідних та свою Батьківщину.

9 квітня 2023 року траурний кортеж з тілом загиблого Героя прощався з рідним краєм та жителями. Церемонія прощання відбулась біля батьківського будинку військовослужбовця. З всіма військовими почестями похований на кладовищі Свято-Покровської церкви в смт Ясіня на Рахівщині.

Залишились мати, дружина, донька та сестра.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Віддав життя за Україну закарпатець Андрій Кипень [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3A7Q1QV. – Назва з екрана.

Закарпаття втратило на війні молодого захисника [Електронний ресурс] : [сержанта А. Кипень з смт Ясіня]. – Режим доступу : https://bit.ly/3GyFce6. – Назва з екрана.

На війні з окупантами загинув молодий закарпатець Андрій Кипень [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3zQ1og2. – Назва з екрана.

На Рахівщині зустрічатимуть загиблого Героя [Електронний ресурс] : [сержанта А. Кипеня]. – Режим доступу : https://bit.ly/3MvuKaX. – Назва з екрана.

Петруньо, Катерина. На війні загинув закарпатець Андрій Кипень [Електронний ресурс] / К. Петруньо. – Режим доступу : https://bit.ly/41jqQGw. – Назва з екрана.

Сьогодні у Ясінях на Рахівщині прощатимуться з полеглим Героєм Ярославом Кипенем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3ZWwcqb. – Назва з екрана.

Трагічна звістка сколихнула все Закарпаття: війна забрала життя ще одного захисника [Електронний ресурс] : [сержанта А. Кипень з смт Ясіня]. – Режим доступу : https://bit.ly/3mmM0EI. – Назва з екрана.

У боях за Україну загинув закарпатець Андрій Кипень [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3zPzxfP. – Назва з екрана.

У війні з російськими окупантами загинув Андрій Кипень з Рахівщини [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/40GySsR. – Назва з екрана.

Ясінянська громада попрощалася з загиблим Героєм Андрієм Кипень [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/40ZztGu. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день