Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Художники Закарпаття


Електронна база «Художники Закарпаття» надає можливість професійним художникам різних жанрів безкоштовно скористатись цим інформаційним ресурсом. До наданої Вами інформації (коротка творча біографія та фото власних творів) мають доступ всі користувачі України та інших країн, що цікавляться образотворчим мистецтвом.

 



Харабарук Вадим
Народився :18.06.1966
Місце народження: м. Надвірна Івано-Франківська обл.
Біографія. Працює в жанрі живопису, графіки та інсталяції. Проживає в м. Ужгород.
Вадим Харабарук - представник мистецької фармації поптранс, в якій "поп" - свідчення гри із звичними стереотипами, "транс" - гра в підсвідоме. Творчість митця наповнена нашаруванням підтекстів: він не дає нам прямих відповідей на одвічні питання, а вдається до гри узагальнень і цим спонукає до роздумів.
Вже кілька років митець поєднує свою образотворчу практику з кінематографом. Серія його робіт "Кінець фільмів" містить змонтовані в певному ритмі кадри тривалих подорожей, що відтворюють специфіку кожного з них. Від цих робіт створюється враження - злиття сюжетів та деієрхізація образів. У порівнянні з фільмом, який сприймається як образотворча композиція, живопис, що його супроводжує, виглядає ніби його абстрактна анімована версія.
Вибрані виставки: 2011 - АйТуАй, Галерея "Дзига", Львів, Поптранс, Галерея Гарі Боумена, Львів; 2009 - Дев*ять життів Джонні Вайсмюллера (В.Харабарук-А.Стегура), Галерея Коридор, Ужгород; 2007 - The Evening by FLY UNITED, Stanica Centre, Жилина, Словакия; 2002 - " ... пока Фокс не заявиться", Арт клуб 44, Київ; Маленький Ганс Gmbh, Галерея Блок-А, Київ; 1996 -Зрізані квіти (А.Стегура-В.Харабарук), Закарпатський етнографічний музей, Ужгород.
ПосиланняОписІнше
http://artmedium.com.ua/?p=47     
http://artmedium.com.ua/?p=1437     
http://www.biruchiyart.com.ua/vadim-kharabaruk.html     
http://www.varosh.com.ua/uzhgorod/post/novinyshow/tvorchist-uzhgorodskogo-hudozhnika-vadima-harabaruka-predstavlyat-v-odesi#.WAoGYuWLTct     

Кінці фільмів 2008 р. Поліптих. Полотно, змішана техніка, 30х40 см (кожна)
Мотострільці 2002 р. Полотно, змішана техніка, 80х80
Манекенниці 2002 р. Полотно, змішана техніка, 80х80
Пілоти 2000 р. Полотно, змішана техніка, 90х100
Доярки 2000 р. Полотно, змішана техніка, 90х100
Високе та низьке 2008 р. Фанера, змішана техніка, 89х69
Терористи (Baader Meinhof) 2007 р. Полотно, змішана техніка, 74х66
Фото художника

Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день