Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2023-09-11

347.6(477)
П 83
Проти Насильства : збірка / упоряд. Л. Денисенко. – К. : ВАІТЕ, 2016. – 320 с. : іл. – (Проєкт "Доступна та якісна правова допомога в Україні").

Можна побачити сусідку з синцями на руках і заплющувати очі, бо все відбувається за її зачиненими дверима, а це – приватна сфера. Можна чути, як батьки принижують свою дитину та проходити повз, бо це – не ваша дитина, і це – приватна сфера. Проте, все це стосується нас, нашого суспільства, нашої держави. Держава має проводити політику безпеки та захисту прав кожної людини. Ми не повинні бути байдужими і толерувати насильство навіть тим, що просто відводимо погляди чи зникаємо за своїми дверима. Ця збірка про нас. Проти насильства. Новели, де ситуації, герої та героїні упізнавані та живі. Коментарі психологів, що допомагають розібратися в ситуації. Поради адвокатів, як діяти, куди звертатися, які документи подавати, коли ви або хтось інший зазнає насильства.

613
Ґ 60
Ґолибард, Євген. Здоров’я створи сам! : посіб. для продовження актив. життя / Є. Ґолибард. – Вид. 2-ге, розшир. – К. : Фенікс, 2011. – 240 с. : іл, табл. 

Твоє здоров'я – це твій виріб. Виріб із твоєї праці над собою. Ця книжка також народилася з праці над собою, з узагальнення особистого досвіду автора у справі щоденного оздоровлення і використання знань кількох дослідників, практиків і пропагандистів різноманітних методів та прийомів зміцнення тіла і душі. Автор впродовж тривалого часу займався спортом, фізкультурою, водночас працюючи і навчаючись (нерідко на двох роботах), "мотався" і "крутився", не оглядаючись на вік і стан здоров'я, не ходив, а бігав, співав у хорі й не мав часу на перепочинок... аж раптом... опинився на ліжку в Інституті кардіології ім. Стражеска і вже не те що співати, – розмовляти не міг. Лікарі всебічно дослідили стан хворого і дали чітку рекомендацію: треба робити операцію на серці. Пацієнт категорично відмовився... Через п'ять років, коли автору виповнилося 70, вийшло перше видання цієї книжки. Наклад швидко розпродався, а автор, повністю відновивши здоров'я, знову навантажився щоденною працею по 10-12 годин. В результаті – інсульт, швидка, лікарняне ліжко. І знову автор взявся за відновлення. Вже через два місяці вів передачі на Радіо "Марія", а ще через два місяці, разом із дружиною, почав викладати семестровий курс практичного самооздоровлення для студентів Київського університету Третього віку. У другому виданні досвід Автора відображено в ширшому діапазоні фактів. Книга корисна для кожного, хто не лише каже: "Я хочу бути здоровим і вести повноцінне життя", а й візьметься за щоденну оздоровчу працю. Цей Посібник для продовження активного життя призначений не лише для людей середнього і похилого віку, які хочуть бути здоровими без ліків і лікарів, а й для молоді, яка цією книгою хоче допомогти своїм батькам щоб жили довше, а собі – щоб менше робити глупоти.

24
С 89
Судзукі, Сюнрю. Свідомість дзен, свідомість початківця / С. Судзукі ; пер. з англ. Н. Палій ; відп. за вип. І. Власюк. – К. : Основи, 2022. – 160 с. : іл. 

"Свідомість дзен, свідомість початківця" – це книга, що дає можливість поглибити знання про дзен-буддизм та допомагає зрозуміти його філософію. Автор, Сюнрю Судзукі, пропонує відкритий та доступний підхід до практики дзену, що може бути корисним для початківців та досвідчених практикуючих одночасно. Книга складається з розмов, що були записані Меріен Дербі та її друзями з майстром дзен, та викладені у формі інструкцій та настанов. Судзукі вміло поєднує теоретичні аспекти дзену з практичними порадами та вправами, що робить його підхід до дзену дуже цікавим та доступним. Книга також дає можливість краще зрозуміти культуру та традиції Японії, з якої виник дзен-буддизм. Автор пояснює, які принципи та ідеї стоять в основі дзену та як їх можна використовувати у повсякденному житті. Загалом, "Свідомість дзен, свідомість початківця" є цікавою та корисною книгою для всіх, хто хоче дізнатися більше про дзен-буддизм та практикувати його. Автор вдало поєднує традиційні підходи з сучасними, що дає можливість бачити дзен у новому світлі. Книга буде корисною як для новачків, так і для досвідчених практикуючих. Окрім того, вона може неабияк зацікавити культурологів, істориків-японістів. Безперечно, така праця потребує неспішного вдумливого прочитання, розмірковування, осмислення – навіть не аналітичного, до якого ми всі звикли, а більш глибокого.

821.512.161.09
П 85
Прушковська, Ірина Віталіївна. Незамкненість канону: поетика турецької драматургії : монографія / І. В. Прушковська. – К. : Український письменник, 2015. – 392 с.

У монографії комплексно вивчається турецький драматургічний дискурс, твори турецьких авторів розглядаються як складники модерністської та постмодерністської матриці, уперше схарактеризовано фактори, які вплинули на тематику сучасної турецької п'єси, проаналізовано специфіку образної парадигми, досліджено процес становлення й розвитку турецької авторської драми. Для літературознавців, мистецтвознавців, культурологів, тюркологів і всіх тих, хто цікавиться світовою драматургією й турецькою зокрема.

316.4(73)
Г 34
Генкок, Кевін. Сьома сила : подорож одного ген. директора у світ спільного лідерства / К. Генкок ; пер. з англ. Н. Палій. – К. : Основи, 2020. – 312 с. : іл. 

Кевін Генкок описує мандрівку довжиною понад 24 тисячі кілометрів, від його рідного міста Каско, штат Мен, до віддаленої спеціалізованої школи для індіанців на краю плато Колорадо, а тоді врешті – аж до Києва, Україна. Ця несподівана подорож – наче головоломка, в якій повно ключів до природи "влади", відповідей на питання, як її найретельніше використати й найширше розповсюдити. На своєму шляху автор зустрівся з безліччю людей, які надихають, та виняткових спільнот, що змінюють традиційні рамки організаційної досконалості, лідерства та слідування за лідером. Ці зустрічі зрештою породили низку інсайтів – як генеральні директор(к)и й інші лідер(к)и можуть елегантно зламати вкорінену на всій планеті ієрархічну модель управління, а натомість утвердити нове зведення правил, що передбачатиме більше залучення всіх людей, спільне лідерство, розосереджену владу й повагу до всіх голосів.

331
К 82
Криворучко, Сергій Васильович.  Рекрутинг персоналу : від азів до професійності / С. В. Криворучко. – К. ; Торонто : Гнозіс, 2023. – 692 с. : табл.

У книзі детально визначено та проаналізовано практично всі основні компоненти рекрутингу персоналу, починаючи з основ пошуку та добору (підбору) спеціалістів і закінчуючи особливостями діяльності зовнішніх та внутрішніх рекрутерів. Особливо детально в книзі проаналізовано концептуальні поняття, визначення, аспекти та технологічні складові рекрутингу фахівців, зокрема: види, способи й методики пошуку та підбору працівників, основні критерії результативності та рентабельності, часові фази та загальні фінансово-економічні аспекти рекрутингу персоналу; основні технологічні складові пошуку персоналу; основні технологічні складові відбору персоналу; основні технологічні складові прийняття персоналу на роботу в компанію роботодавця; основні організаційні аспекти діяльності зовнішніх рекрутерів (рекрутингових агенцій) та окремі особливості організаційних аспектів діяльності внутрішніх рекрутингових підрозділів компаній – замовників персоналу. Для керівників державних і комерційних установ та компаній, менеджерів із персоналу, науково-педагогічних працівників, аналітиків, студентів – усіx, хто цікавиться питаннями рекрутингу персоналу. 

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день