Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2023-08-02

94(477)"19"
С 32
Сергійчук, Володимир Іванович. Симон Петлюра і єврейство / В. І. Сергійчук ; Київ. нац. ун-т ім. Т. Г. Шевченка, Центр українознавства. – Вид. 2-ге, допов. – К. : ПП Сергійчук М. І., 2006. – 152 с. 

Тривалий час нашого уярмлення чужинцями ми не мали можливості обстоювати перед світом свою правду. Користуючись нашою бездержавністю, за нас писали нашу історію діяльність провідників національно-визвольної боротьби за незалежність України оцінювали її вороги. Зокрема, й досі противники української державності продовжують знеславлювати одного з найбільших державників нашого народу – Голову Директорії та Головного Отамана військ УНР Симона Петлюру, звинувачуючи його в єврейських погромах у 1919-1920 роках. На основі великої кількості невідомих досі архівних матеріалів автор відкидає ці наклепи, стверджуючи документально, що Симон Петлюра був насправді захисником єврейства у важкі для нього часи. Праця розрахована на всіх, хто цікавиться постаттю Симона Петлюри та українсько-єврейськими відносинами

316.3
М 19
MalKoNi. Я не потрібний. Цінність третього віку / MalKoNi. – Чернівці : Книги-ХХІ, 2023. – 40 с. : іл. 

Ці рядки адресовані людям, які вже багато випробували в цьому житті, людям, які створювали, які колись відчували власну важливість і необхідність. Книжка має допомогти реабілітувати власні таланти, потенціал повернути впевненість, що ти потрібний і корисний! Кожен потрібний цьому суспільству. І кожен Із вас власними знаннями, вміннями та мудрістю приносить стабільність іншим; своїми здібностями і досвідом може залагодити, здавалось би, нерозв'язні або дуже складні ситуації.

821.161.2.09"19"
С 73
Спогади про Богдана Лепкого / Терноп. обл. осередок Наук. т-во ім. Шевченка ; упоряд., передм., прим. Н. Білик. – Тернопіль : ФОП Осадца Ю. В., 2022. – 240 с. : фото.

До видання ввійшли спогади сучасників про видатного українського письменника та громадсько-культурного діяча Богдана Сильвестровича Лепкого. Більшість цих творів опубліковано в незалежній Україні вперше. Видання приурочено 150-літтю від дня народження Богдана Лепкого.

34(477)
Г 85
Грін, Олександр Олексійович. Медичне право : навч.-метод. комплекс для студентів спец. 222 "Медицина" (за спеціалізацією "Лікувальна справа", магістр) та спец. 221 "Стоматологія" (за спеціалізацією "Лікар-стоматолог", магістр / О. О. Грін. – 2-ге вид., перероб. і допов. – Ужгород : ФОП Сабов А. М., 2023. – 276 с. 

Навчально – методичний комплекс з дисципліни "Медичне право" складений за вимогами кредитно – модульної системи, містить структуру програми навчального курсу, тематику лекційних, практичних та самостійних занять, словник медико – правових термінів, а також перелік джерел і літератури.

316.7(470:477)
К 90
Культурна експансія / Є. Лір, Р. Семків [та ін.] ; вип. ред. О. Українець. – Глибока : Твоя Підпільна Гуманітарка, 2022. – 240 с. 

Культурна експансія – це процес повільної і подальшої окупації Росією українського культурного життя, вітіснення з української культури питомих явищ і або їх привласнення, або заміна собою. Кожен чув про заборону української мови, знає про русифікованість українського телебачення чи руйнування історичної архітектури в радянські часи. Проте значно менше людей виявляють собі масштаби цієї експансії та глибину російського впливу на шкірну сферу культурного життя. Наша антологія подає багатовимірну картину агресивної поведінки Росії в українському культурному полі – від 18 століття і до сьогодні, від архітектури церков до реклами на телебаченні.

338.24(477)
М 65
Місцевий розвиток за участі громади : у 2 т. : т. 1 : 
Теоретичні основи сталого місцевого розвитку, орієнтованого на громаду / авт. кол.: Ю. М. Петрушенко, О. Реміга [та ін.].  Суми : Університетська книга, 2013.  352 с. : рис., табл.

У монографії викладено теоретичні та методологічні засади мотивації сталого місцевого розвитку, орієнтованого на громаду. Рекомендована для фахівців з управління соціально-економічним розвитком, держаних службовців, представників органів місцевого самоврядування, громадських діячів, викладачів, аспірантів, студентів економічних, управлінських та соціально-гуманітарних спеціальностей.

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день