Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2023-07-18

94(477)"1917/1921"
С 32
Сергійчук, Володимир. Неусвідомлення України : ставлення світу до Української державності: погляд у 1917-1921 роки з аналізом сьогодення / В. І. Сергійчук. – Вид 2-ге, допов. – К. : ПП Сергійчук М. І., 2012. – 872 с. : іл.

Використовуючи велику кількість невідомих досі для широкого загалу документів, у книзі розповідається про ставлення країн світу до відродженої Української держави в 1917-1921 роках. Аналізуючи байдуже ставлення більшості з них до підтримки українського національно-визвольного руху, пропонована праця вказує, що однією з причин такої позиції демократичного Заходу було неусвідомлення необхідності боротьби за волю України певною частиною самих українців. І сьогодні ось це неусвідомлення ролі України самими українцями витворює відповідне ставлення до неї світового співтовариства. Видання розраховане на всіх, хто хоче глибше зрозуміти здобутки й втрати українського національно-державного будівництва.

808.5(477)"19/20"
К 54
Княгиня риторики : до ювілею ритора, оратора Галини Сагач / авт.-уклад. В. Ф. Мартиненко. – К. : КВІЦ, 2022. – 348 с. : кольор.іл, портр. 

Ця книга – свідоцтво розуму і серця, одухотворених роздумів про роль українського красномовства академіка-ритора Галини Сагaч, очільниці Всеукраїнської школи красномовства "Златоуст", кращого оратора Києва, України, колишнього CPCP, переможниці конкурсу ораторів у Копенгагені (Данія), яка отримала титул "Україна – міс світу". Книга розкриває у фрагментах риторичні тексти Галини Сагач, відгуки різних аудиторій і знакових осіб на її полум'яне слово, презентує родинний та професійний фотолітопис творчої майстерні ритора й оратора, яка мріє передати свій досвід наступним поколінням красномовців України і світу. Книга адресована широкій аудиторії щирих шанувальників українського красномовства, риторичної та ораторської творчості під закликом Бориса Олійника: "Віддай усе, що взяв, і освятись. Ще більше, ніж узяв, зумій віддати..."

316.6
Є 33
Єдинороги Лесі : уроки активізму від Лесі Харченко / упоряд. І. Ніколайчук ; біографія: Д. Щерба, С. Світова. – К. : Creative Women Publishing, 2022. – 110 с. : фото. 

Її оптимізм тa енергія, бажання змін і невтомна боротьба за них надихали та рухали активізм в Україні. Правозахисниця, активістка, колега та подруга, палка й чесна, знана і люблена багатьма в активістському середовищі – далеко не повний перелік того, що говорять і згадують про Лесю Харченко всі, хто їі знали. Ця книжка – не лише життєва історія активної та непересічної особистості в колі своєї спільноти, а й яскравий приклад того, як можна творити зміни й надихати на це інших, коли справді гориш тим, у що віриш. "Єдинороги Лесі" – її маніфест, цінності й правда, яка запалила серця безлічі активісток та активістів в Україні й продовжує змінювати світ на краще.

323.3(477)
К 78
Крамар, Сергій Іванович.  Українська політична еліта: "булава" або зрада  / С. І. Крамар. – Хмельницький : ФОП Мельник А. А., 2021. – 420 с. : іл. 

У науково-популярному виданні "Українська політична еліта: "булава" або "зрада" автором – українським правником, суддею, кандидатом юридичних наук – досліджується і аналізується вплив українського істеблішменту на історичні процеси, що відбувались на українських землях. Читачам пропонується об'єктивний погляд на окремі історичні події. Книга – це спроба показати, що причини перемог і поразок українського народу знаходяться не ззовні, а всередині самої нації. Продажність, заздрість, жадібність, егоїзм, здирництво, гетьманство, зрадництво, невігластво, безвідповідальність окремих представників української еліти, при вимушеній призупиненості процесів формування державності, зумовленій втручанням іноземних держав, призвели до того, що нині українці – творці європейської культури та традицій – мають рівень життя, недостойний для народу, який проживає в центрі цивілізованої Європи. Книга для тих, кого цікавить справжня історія, хто хоче розуміти суть і бачити реальну картину суспільно-політичного становлення України.

330.1
М 59
Мікроекономіка : підручник / В. Д. Базилевич, К. С. Базилевич [та ін.] ; за ред. В. Д. Базилевич ; Київ. нац. ун-т ім. Т. Г. Шевченка. – 2-ге вид., переробл. і допов. – К. : Знання, 2008. – 680 с. : іл, табл. 

У підручнику на системній основі розглядаються сучасні теорії мікроаналізу, складні категорії та тенденції розвитку мікроекономіки. Ґрунтовно висвітлюються теоретичні основи економічної поведінки, очікувань суб'єктів господарювання, механізм прийняття оптимальних рішень економічними агентами, визначаються умови рівноваги на різних типах ринків та умови максимізації фірмами своїх цільових функцій залежно від конкретної структури ринку та стану економічної кон’юнктури. Розкриваються взаємовідносини ринкового і бюджетного секторів економіки, закономірності адаптації суб’єктів господарювання до умов функціонування в транзитивній економіці, особливості функціонування ринків ресурсів та процес формування факторних доходів. У поданні матеріалу автори спираються на нові методичні підходи, до кожного розділу додаються необхідні таблиці, схеми, графіки, навчальний тренінг тощо. Все це робить підручник інформаційно насиченим і доступним, сприяє якісному засвоєнню студентами кожної теми. Для студентів економічних спеціальностей. Книга буде корисною також аспірантам, викладачам, науковцям, підприємцям, керівникам підприємств і установ.

34(477)
Г 85
Грін, Олександр Олексійович.  Медичне право в питаннях і відповідях. Загальна частина : навч. посіб. : кн. 1 / О. О. Грін. – Ужгород : ФОП Сабов А. М., 2023. – 410 с.

Есть автограф: Грін, Олександр ОлексійовичНавчальний матеріал подано відповідно до змісту програми навчальної дисципліни "Медичне право" для підготовки фахівців вищої освіти кваліфікаційно – освітнього рівня "Магістр медицини", кваліфікаційного профілю „Лікар”, галузі знань 22 „Охорона здоров'я”, спеціальності 222 Медицина”. У навчальному посібнику матеріал дисципліни викладається за системою „питання – відповідь”. Структурний зміст і текстове наповнення посібника обумовлені новітніми підходами до проблем права під час здійснення медичної діяльності, а також побажаннями студентів під час читання автором лекційного курсу й проведенням практичних занять з медичного права. Навчальний посібник розрахований також на студентів, які навчаються на стоматологічних, юридичних факультетах ДВНЗ, аспірантів (інтернів) та викладачів вказаних спеціальностей, слухачів курсів удосконалення на післядипломному рівні. Видання може бути корисним адвокатам, суддям, прокурора, медіаторам, організаторам охорони здоров'я, експертам, науковцям, лікарям-практикам, а також усім, хто цікавиться питаннями медичного права.

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день