Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2016-03-31
63.3(4УКР)64
В 42
Війна очима ТСН : 28 історій по той бік камери / О. Кашпор ; гол. ред. А. Чех ; фоторед. О. Костирко. - К. : Основа, 2015. - 226 с. : фот. кольор.

 

 Війна в Україні розгорнулася не лише на східному фронті: інакші, але так само важливі бої невтомно тривають на фронтах візуальних мистецтв, літератури, журналістики... Ця книга є спробою панорамного погляду на перебіг воєнних подій на Донбасі 2014-2015 рр. у баченні журналістів Телевізійної Служби Новин. Попри власний патріотизм та співпереживання з українськими військовими ці репортери не зраджують журналістським стандартам і намагаються залишатися об’єктивними у висвітленні подій на сході України. «Війна очима ТСН» – це 28 проникливих історій. Їх герої – журналісти, які невтомно їздять у відрядження до зони АТО. Органічне поєднання авторських есе та фотографій роблять цю книгу одним з важливих документальних свідчень нашого часу.

 86.3
С 18
Санніков, Сергій Вікторович. Популярна історія християнства. Двадцять століть у дорозі  : незакінчена п’єса в 6 діях із прологом і епілогом / С. В. Санніков ; пер., ред. Л. С. Черкасова. - К. : Самміт-Книга, 2012. - 480 с. : кольор. іл.
 
Де коріння християнства і як воно виникло? Як сформувалися різні його форми? Хто є хто у християнстві? Яка історія християнської обрядовості і місії? Як впливала цивілізація на християнство і християнство на цивілізацію? Коли виникло його богослов′я і література? Який шлях пройшла християнська культура? Відповіді на запитання можна знайти в цій книзі.
Шлях християнства, довжиною у двадцять століть, подано наче на підмостках історичної сцени. Від Прологу до Епілогу читача супроводжують Історик і Студент, які, дивлячись у минуле, намагаються зрозуміти сьогодення.Ця книга розповідає як група малоосвічених бідняків з окраїни римської імперії змогла почати релігійний рух, якого додержується сьогодні кожна третя людина, котра живе на землі.
Творча група, яка працювала над книгою, вирішила просто й чесно розповісти читачеві, необізнаному з релігієзнавчими й богословськими тонкощами, про історію найвеличнішої світової релігії. наша розповідь не обмежується православними чи католиками. Книга розповідає про всіх, хто називає себе християнами. Ми намагаємося показати історію християнства в Європі й Візантії, в Америці й Африці, скрізь, де воно поширилося.
Сучасному читачеві важко сприймати тільки текст, тому в книзі ви знайдете понад 2500 історичних ілюстрацій, а також перекази, легенди й зразки першоджерел, що допоможуть поринути в таємничий світ минулого. на дорозі завдовжки у двадцять століть вас супроводжуватимуть студент і історик, із діалогу яких ви зможете зрозуміти, чому можуть навчити давні події людину третього тисячоліття.
Книга становить собою перероблене видання двотомника автора "Двадцять століть християнства".
 
         
85.33(4УКР)
Р 59
Роговцева, Ада. Свидетельство о жизни  : [воспоминания] / А. Роговцева. - Каменец-Подольский : Друк. Рута, 2013. - 336 с. : цв. ил., фот. 
 

   Над цією книгою Ада Роговцева працювала близько 10 років. «Все почалося, як підписи під фотографіями, – згадує Ада Миколаївна. – Така собі галерея портретів». Частина цього матеріалу – спогади про чоловіка, актора Костя Степанкова – вийшла окремою книгою «Мій Костя». В новій книзі Роговцева зосереджується на людях, які її виховували і з якими вона працювала. «Мене завжди оточували неординарні люди, змалечку, від самого дитинства, – говорить Ада Роговцева. – За життя назбиралося стільки всіляких історій, що у мене виникла потреба розшифрувати свої щоденники і розповісти їх людям. Починаю я спочатку, з того, що пам’ятаю найпершим враженням. Але, говорячи про кожного, забігаю сильно наперед – іноді до сьогодення і знову вертаюсь у хронологію». В цій книжці з-поміж інших Ада Роговцева згадує відомих акторів Віктора Халатова, Михайла Романова, Олега Борисова, Павла Луспєкаєва, Богдана Ступку та інших.Книга «Свідоцтво про життя» мала з’явитися влітку 2012 року до 75-річного ювілею акторки. Роботу над книжкою зупинила раптова смерть сина Ади Роговцевої Костянтина. У тяжкий для акторки рік писання стало для неї порятунком. У цій книзі Ада Миколаївна згадує своїх рідних і близьких, відомих акторів і режисерів, але також прибиральниць, костюмерів, працівників сцени, без яких, на її переконання, не було б театру. «Вийшла така собі дилетантська спроба «монізму», – оцінює свою роботу Ада Роговцева. – Це жанр, який дозволяє вишукувати поезію життя, заховану в історичні портрети та ситуації». Окрім спогадів, до книги ввійшли світлини з домашнього архіву родини Роговцевої-Степанкових. Свої мемуари Ада Роговцева писала російською та українською мовами.

 

63.3(4УКР)6
Г 69
Горліс-Горський, Юрій Юрійович. Холодний Яр : спогади осавула 1-го куреня полку гайдамаків Холодного Яру. Т. 1 / Ю. Ю. Горліс-Горський ; упоряд., ред., передм., прим. Р.  Коваль. - 18-те вид., доп. - К. : Холодний Яр ; Вінниця : ДП "Держ. картограф. ф-ка", 2013. - 512 с. : іл. - (Українська воєнна мемуаристика).
 
    Спогади хорунжого Армії  УНР Юрія Городянина-Лісовського (Юрія Горліса-Горського) про збройну боротьбу за Українську державу під жовто-блакитним прапором УНР та чорним прапором Холодного Яру, на якому було написано: Воля України - або смерть!
У цьому  виданні вперше опубліковано всі відомі звернення холодноярівців за 1919 - 1921 рр., які підтверджують документальність твору.
       В додатках читач зможе знайти і свідчення очевидців про московські злочини в Україні, нові дослідження про отаманів Клепачів, Олександра Квашу, Прокопа Пономаренка, інших повстанців, нарис про долю Лариси Янг, дочки Юрія Горліса-Горського, матеріал про вшанування отаманів Василя Чучупака, Пилипа Хмари, Чорного Ворона (Миколи Скляра), Ларіона Загороднього їхніми духовними нащадками.
У виданні вперше опубліковано низку досі невідомих фотографій.

 

 
 
          

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день