Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2016-02-18
 92

Г 49

                Гіннес. Книга рекордів 2003 / відп. за зміст К. Шіді ; відп. за вип. О. Є. Шевченко ; ред.: І. М. Андрусяк, Л. А. Вороніна [та ін.]. - К. : Школа, 2003. - 288 с. : кол.іл. - Покажч.: с. 272-283.

У книжці 13 розділів, в яких приділено увагу найрізноманітнішим досягненням людини, дивам науки й техніки та спортивним рекордам. У цьому чудово оформленому щорічному виданні українські читачі знайдуть цікаві відомості — від неймовірних параметрів людського тіла до вражаюче фантастичних фактів зі світу живої природи. Поринаючи у дивовижний світ найпопулярнішого у світі збірника найдивовижніших фактів «Книги рекордів Гіннеса», приготуйтеся до несподіванок, якими рясніють її сторінки. Ви дізнаєтесь, що рекордсменами є колекціонери наручників, кілець для ключів, шпильок для краваток, ярличків з одягу і навіть нічних «ваз». Прочитаєте про те, як із 3100 порцій морозива можна спорудити піраміду заввишки 1,21 м, а зі звичайних гральних карт без використання жодних клеючих речовин — будиночок у 131 поверх (7,71 м) вагою 110 кг. А ще у книзі ви знайдете рекорди зі швидкості (як спортивні, так і дещо дивні — наприклад, про швидкісного балакуна або людину, яка найшвидше від усіх вміє усно рахувати), дізнаєтесь про незвичайні навички та дивні таланти людей, про наше довкілля, дива медицини, освоєння космосу, дивовижні рослини й тварини, країни та народи, сучасне суспільство, винаходи, рекорди індустрії розваг, кіно та музики...

66.4(0)

Б 83

                Боротьба з тероризмом : навч. посіб. / О. М. Джужа, Д. Й. Никифорчук [та ін.] ; М-во освіти і науки, молоді та спорту України. - К. : Скіф, 2013. - 584 с. : іл.

У навчальному посібнику систематизовані теоретичні розробки та практичні рекомендації у сфері боротьби правоохоронних органів з тероризмом, надані методичні поради щодо дій працівників міліції при отриманні ними інформації про підготовку, можливе здійснення терористичного акту чи безпосередньо при його вчиненні.

88.5

Н 56

Нестуля, Олексій Олексійович.

                Основи лідерства . Тренінг лідерських якостей та практичних навичок менеджера : навч. посіб. / О. О. Нестуля, С. І. Нестуля, В. В. Карманенко. [Кн. 1]. - К. : Знання, 2013. - 288 с. : кол.іл.

В книзі наведено життєві історії найвидатніших підприємців світу ХХ — початку ХХІ ст., які стануть яскравим прикладом для кожного студента, що вивчає курс “Основи лідерства”, джерелом натхнення для особистих звершень, допоможуть знайти власну формулу щастя. Історії життя Стіва Джобса, Білла Гейтса, Волта Діснея, Джона Рокфеллера, Генрі Форда, багатьох інших підприємців вражаючі, часом сповнені гіркого смутку, життєвих розчарувань і негараздів, але обов’язково зі світлим, переможним закінченням. Цих людей об’єднує насамперед велике бажання знайти себе, віра у власні сили і непереборне прагнення займатись обраною справою. У цілому книга вселяє в читача надію на краще, на досягнення успіху, породжує заряд ентузіазму і незгасимої наснаги.Посібник розрахований на студентів і викладачів вищих навчальних закладів, керівників підприємств, установ, організацій, спеціалістів у галузі управлінського консультування, служб управління персоналом. Книга буде корисною також учням і вчителям загальноосвітніх навчальних закладів, усім, кого цікавлять питання лідерства.

63.3(5ВІР)

Г 93

Гуайта, Джованни.

                Шейх Файез эль-Гусейн о геноциде армян: "Ислам непричастен к их деяниям!"  / Д. Гуайта ; пер. с итал., пер. с англ. А. Рыжевская, пер. с араб.  М. Адель. - М. : ФАМ, 2007. - 360 с. : фото.

Шейх Файез ель-Гусейн-бедуїн з племені Салат з сирійського плоскогір'я Гаурав, юрист і посадова особа Османської імперії. Вперше публікується російською мовою книга «Різанина в Вірменії» написана бедуїном, арабом з Сирії Файєз ель-Гусейном. Очевидець геноциду вірмен під час Першої світової війни в Османській імперії, Файез ель-Гусейн записав свої спогади в 1916 році, коли ще свіжі були в пам'яті подробиці побаченої їм трагедії.

Як гуманіст він вважав своїм громадянським обов'язком свідчити для історії. Але перш за все, він, як глибоко віруючий мусульманин, хотів захистити «ісламську віру від можливих звинувачень в фанатизмі з боку європейців» і показати, що відповідальність за вчинені злочини несе атеїстичне уряд младотурків.

Книга  містить широке бачення Дж.Гуайти, а також його дослідження історичності праці Файєз ель-Гусейна. Крім того, вона місить великий науково-історичний апарат, що допомагає читачеві в більш глибокому сприйнятті тексту ель-Гусейна. У книзі представлені численні фотографії. Пропонована книга представляє великий інтерес для тих, хто вивчає історію Близького Сходу і, зокрема, Вірменії в період Першої світової війни.

63.3(4УКР)4

Ш 95

Шудря, Микола Архипович.

                Лицарі булави: розповіді про українських гетьманів / М. Шудря. - К. : Велес, 2015. - 240 с. : іл. - (Програма "Українська книга").

До збірки входять історичні розвідки Заслуженого діяча мистецтв України, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка Миколи Шудрі про українських гетьманів. Автор дає відповідь на запитання «Хто вони?» – родовід, освіта, вдача. Вказує місця народження, поховання та інші маловідомі факти з життя Байди Вишневецького, Петра Сагайдачного, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи та інших. Подаються й історичні довідки та уривки відомих творів, які допомагають краще розкрити образи славних синів України. Книжка містить покажчики з основними відомостями про воєначальників Запорозької Січі, гетьманів (старших), військових, політичних і державних діячів інших країн. Графічні образи гетьманів, крім портрета Івана Підкови, у виконанні Заслуженого художника України, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка Сергія Георгійовича Якутовича.

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день