Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ НАУКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА БІБЛІОГРАФІЇ

2016-02-24
 
 
К0 
К 17
Календар краєзнавчих пам’ятних дат на 2016 рік : рек. бібліогр. посіб. / Упр. культури Закарпат. облдержадмін., Закарпат. обл. універс. наук. б-ка ім. Ф. Потушняка ; уклад. Л. О. Падяк ; за участі : О. В. Шмайда, Є. Й. Слуцька, І. Р. Фофлак ; відп. за вип. О. А. Канюка.  –  Ужгород : Вид-во В. Падяка, 2015. – 416 c. Бібліогр. наприкінці ст. – Імен. покажч.: с. 406-410.
 
Календар-щорічник є орієнтиром для громадськості краю у перебігу подій, ювілеїв та пам’ятних дат у 2016 році. Основу кален­даря складають ґрунтовні наукові розвідки про визначних діячів краю, підготовлені провідними карпатознавцями. Представлені матеріали з успіхом можуть бути використа­ні не лише в бібліотеках краю, але й у регіональній пресі, культ­освіт­ніх установах, навчальних закладах тощо. 
 
 
76.01(4УКР)
А 90
Асоціація з ЄС у ваших медіа : посіб. для журналістів / авт. тексту  А. Марциновський ; керівник проекту, ред. А. Кулаков. – К. : Інтерньюз-Україна, 2015. – 30 с. : іл.
 
Це посібник, який розробила громадська організація «Інтерньюз-Україна» за підтримки «Українського медійного проекту» (У-Медіа), що реалізується Інтерньюз Нетворк в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
Метою посібника є надати журналістам розуміння базових для професійного висвітлення тематики речей, уміння відрізнити важливу інформацію від другорядної та спекуляцій, зорієнтуватись у джерелах інформації та коментарів.
Дане видання допоможе у підготовці матеріалів, організації інтерв’ю чи дискусій в ефірі ваших медіа, спрямованих на відстежування виконання Угоди, проведення передбачених нею реформ та роз’яснення їхньої суті вашій цільовій аудиторії.
92.5
Д 20
Дати і події : 2016, перше півріччя : календар знаменних дат № 1 (7) / Нац. парлам. б-ка України ; уклад.: В. О. Кононенко, С. Зворський [та ін.]. – 2015. – 164 с. : іл. – Бібліогр. наприкінці розд. та у підрядк. прим.
 
Видання Національної парламентської бібліотеки України календар знаменних дат «Дати і події» виходить двічі на рік. Цей випуск присвячено визначним річницям подій суспільно-політичного, наукового та культурно-мистецького життя України, які відзначатимуться у першому півріччі 2016 р. До випуску ввійшли фактографічні довідки про ювілеї видатних особистостей, відомості щодо релігійних і професійних свят, днів заснування установ України.
Видання адресовано працівникам закладів культури і освіти, широкому загалу читачів.
78.34(4УКР)
І-19
Івано-Франківська обласна універсальна бібліотека ім. І. Франка: досвід, тенденції, перспективи : бібліогр. покажч., 2010-2015. Вип. 2 / Упр. культури, національностей та релігій Івано-Франків. облдержадмін., Івано-Франків. обл. універс. наук. б-ка ім. І. Франка ; уклад. О. І. Тимофійчук [та ін.] ; передм. Г. Карась ; ред. Г. Горбань ; відп. за вип. Л. Бабій. – Івано-Франківськ, 2015. – 72 с. : кольор. іл. – Абет. покажч.: с. 64-69.
 
Другий випуск бібліографічного покажчика виходить з нагоди 75-річчя з часу заснування Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. До нього включені статті з наукових збірників, матеріалів міжнародних конференцій, енциклопедичних видань та періодики, які висвітлюють історію бібліотеки, її міжнародні культурні зв’язки, проектну та соціокультурну діяльність, науково-дослідну, методичну та видавничу роботу за 2010-2015 рр. 
Підбір матеріалів завершено у травні 2015 р.
Видання стане в нагоді викладачам, митцям, студентам, бібліотечним працівникам та широкому колу друзів бібліотеки. 

 

83.3(4УКР)5
М 74
Мовою фарб, голосом серця : рек. список літ. до 200-річчя від дня народж. Тараса Шевченка / Львів. обл. універс. наук. б-ка ; уклад.: Н.  Письменна, М. Чикайло. – Львів, 2014. – 36 с.
 
Мистецька спадщина Тараса Шевченка вже давно переросла національні межі й увійшла до скарбниці надбань світової літератури. Видання Кобзаря та література про нього щедро ілюстровані малюнками, офортами та малярськими творами Шевченка, які віддзеркалюють його неосяжний мистецький потенціал.
Рекомендований список літератури розрахований на мистецтвознавців, художників, студентів, педагогів, бібліотечний працівників та усіх шанувальників творчості Тараса Шевченка.
К 91.9: 72 
А 51
Алмашій, Михайло. Русинська бібліографія / М. Алмашій. – Ужгород, 2011. 282 c. : портр. – Бібліогр.: с. 271-279.
 
У книзі висвітлюється становлення і розвиток наукової думки в Закарпатті від найдавніших часів до сьогодні, викладено перелік наукових праць про карпатський край і русинський народ, його історію, культуру, спосіб життя протягом тривалого історичного часу.
"Русинська бібліографія" адресується теперішнім і майбутнім поколінням науковців та всім, хто цікавиться історією русинів.

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день