Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ КРАЄЗНАВСТВА

2016-02-17

К 84
Д 44
Дідо Бурий. Пригоди медведика Бумбі : на реальний фантазіях : [казка для мол. та серед. шк. віку] / Дідо Бурий. – Ужгород : Патент, 2015. – 16 с.

В горах Карпатах є таємниче урочище Богольвар, де живуть казкові тварини. Про пригоди закарпатського медведика Бумбі та його друзів розповідається у цій казці.

К 84
Л 15
Ладижець, Володимир Іванович. Ой, болить у мене зуб... : вибрані вірші / В. І. Ладижець ; упоряд., після сл. Б. Г. Кушнір. – Ужгород : Карпати, 2015. – 128 с. : кол.іл.

На глибоке переконання нинішніх літературознавців, вірші лауреата літературної премії імені Лесі Українки Володимира Ладижця, який жив і творив у закарпатському Ужгороді, були і залишаються невмирущими сторінками енциклопедії нашого дитинства, сповненими тепла і радості, любові до рідної землі, до батьків, до всього, що робить нашу малечу Громадянами. Вишукані рядки письменника, який з надзвичайним теплом і неповторним гумором писав передусім для малечі, і сьогодні залишаються актуальними, високо мистецькими і такими з дитинства впізнаваними уже для кількох поколінь українських читачів: «Ой, болить у мене зуб...».

К 84
Л 65
Ліхтей, Тетяна Василівна. Пасіка : [поезія] / Т. В. Ліхтей. – Ужгород : Ліра, 2015. – 42 с. : іл.

У збірці «Пасіка» авторка розмірковує над одвічними життєвими цінностями, переймається питанням збереження сакральних кодів родини, роду, апелює до людської пам’яті.

К 84
П 42
Повх, Лідія Петрівна. Як цуценя сніжки ловило : кн. для дівчаток і хлопчиків, їхніх мамусь і татусів, бабусь і дідусів / Л. П. Повх ; худож. оформ. М. Ходанич. – Ужгород : Карпати, 2015. – 80 с. : кол.іл.

Нову книгу письменниці із Закарпаття Лідії Повх склали веселі вірші та серйозні оповіді про край, життя дітей і світ природи.

К 85.14
С 37
Сіма, Наталія. Живопис : [альбом] / Н. Сіма, В. Павлишин ; передм.: Р.  Яців, М. Сирохман ; Упр. культури Закарпат. облдержадмін., Нац. музей у Львові ім. А. Шептицького. – Ужгород : Видавництво Олександри Гаркуші , 2015. – 56 с. : кол.іл.

Володимир Павлишин та Наталія Сіма-Павлишин – яскраві представники мистецької культури Закарпаття. У кожного з них – свій шлях у мистецтві, але обох художників об’єднує творчість, позначена глибиною думки, ритмами сучасного життя, високою професійною майстерністю.

К 85.14
Ф 33
 Аврелія Федор. Мовою квітів : живопис / уклад., пер. угор. В. Федор, передм. Н. М. Панчук. – Ужгород : Видавництво Олександри Гаркуші , 2015. – 72 с. : кол.іл. – Текст укр., угор. мовами.

Аврелія Федор створила натюрморти, що буяють квітами і сонцем, відтворила їх свіжість і аромат, неповторну красу і різнобарв’я. Картини художниці дарують відчуття святковості і гарного настрою, вони продовжують жити, хвилювати глядачів, відкривати світ прекрасного.

К 85.14
Х 98
 Художники Закарпаття : [альбом-каталог] / Упр. культури Закарпат. облдержадмін., Об-ня проф. художників Закарпаття ; передм., упоряд. В. М. Брензович, передм., текстовий супровід Л. І. Біксей. – Ужгород : Видавництво Олександри Гаркуші , 2015. – 196 с. : кол.іл.

В альбомі представлено роботи членів мистецької організації «Об’єднання професійних художників Закарпаття» за останні десять років творчої діяльності. Видання містить короткі біографічні довідки та нариси про життя і творчість закарпатських митців.

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день