Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2021-03-18

Представляємо Вашій увазі нові книги, що надійшли до нашої бібліотеки завдяки Українському інституту книги в рамках програми поповнення фондів публічних бібліотек.

524.8
Ч-42
Чем, Х. Гадки не маємо : подорож невідомим Всесвітом / Х. Чем, Д. Вайтсон ; пер. з англ. О. Асташова. - К. : Наш формат, 2019. - 352 с. : іл.
 
Історія науки — це історія безперервних революцій, які щоразу відкривають нам очі на довколишній світ. Чи зародилося б розумне життя, якби не вимерли динозаври? Чи існують інші виміри? Із чого складається 95% Всесвіту? Ви не знайдете в цій книжці точних відповідей на ці запитання. Навіть більше — ви не знайдете їх ніде. Але те, що ми досі не знаємо багатьох фундаментальних істин, означає, що попереду нас чекають неймовірні відкриття.

 

52
К 71
Коскі, О. Сонячна система : путівник для туристів / О. Коскі, Д. Ґрцевич ; пер. з англ. Г. Яновська ; іл. С. Томас. - Х. : Жорж, 2020. - 240 с. : кол.іл. 
 
Поважний науковий багаж і рушійна сила уяви - два складники чудово проілюстрованого путівника нашою Сонячною системою. "Сонячна система: путівник для туристів" - незамінна книжка у валізі кожного космічного мандрівника. У ній ви знайдете всю важливу інформацію про майбутню подорож, зокрема про те, як дістатися до того чи іншого місця Сонячної системи й що робити після прибуття. Не знайти кращої книжки для шукачів космічних пригод і тих, кого в космічних подорожах захоплює наука. Не шукайте інших путівників, не чекайте іншої нагоди - ваша ракета вже готова до старту!
 

 

911
П 99
Стенб’юрі, С. 501 факт, який треба знати з... географії / С. Стенб’юрі ; пер. з англ. К. Крапка. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 256 с. : іл.
 
У цій книжці, геть не схожій на шкільний підручник, ви знайдете 501 важливий факт про Землю. Зокрема, цікаву інформацію про материки, океани й атмосферу та результати досліджень незвичних природних явищ і екокатастроф. Книжка зацікавить усіх, хто любить пізнавати світ.

 

53
О-65
Орзел, Ч. Сніданок з Ейнштейном : екзотична фізика у повсякденному / Ч. Орзел ; пер. з англ. К. Булкін. - К. : КМ-БУКС, 2020. - 384 с. : іл.
 
Надзвичайні фізичні закони, під вплив яких ми щодня потрапляємо та яких не помічаємо й не можемо пояснити. Закони, які є універсальними та діють будь-де — як на вашій кухні, так і в найвіддаленіших куточках Всесвіту.

 

53
Ґ 65
Ґонік, Л. Фізика / Л. Ґонік, А. Гафман ; пер. з англ. Н. Білоножко ; худ. Л. Ґонік. - К. : Рідна мова, 2020. - 212 с. : іл. 
 
Щоб почати говорити мовою формул, як Фейнман і Ландау, потрібно вивчити основи. Ця книжка в захопливій формі знайомить з основними фізичними явищами і законами. Арістотель і Галілей, Ньютон і Максвелл, Ейнштейн і Фейнман — визнані генії людства, які зробили величезний внесок у розвиток фізики, і в цьому унікальному посібнику пояснюється, в чому він полягає. Тут порушено широкий спектр тем: механіка, електрика, теорія відносності, квантова електродинаміка. Доступність і оригінальний науковий рівень викладу гарантує успіх у вивченні однієї з найцікавіших дисциплін, тісно пов'язаної з різноманітними галузями, і передусім з технікою.

 

512
Ґ 65
Ґонік, Л. Алгебра / Л. Ґонік ; пер. з англ. Н. Стельмах ; худ. Л. Ґонік. - К. : Рідна мова, 2019. - 240 с. : іл.
 
Нова книжка відомого карикатуриста Ларрі Ґоніка, що вивчав і викладав математику в Гарвардському університеті, — це цікавий курс алгебри, що охоплює основні теми шкільної програми, зокрема лінійні рівняння, многочлени, квадратні рівняння і побудови графіків. Автор з притаманним йому гумором розповідає про знаменитих математиків і наводить приклади практичного застосування «цариці наук» у повсякденні. Унікальна здатність Ґоніка подавати складний матеріал весело, цікаво і доступно, та ще й у структурованому вигляді, робить цю книжку чудовим посібником для школярів, а також для всіх, хто прагне й далі розвивати свої математичні здібності.

 

54
Ґ 65
Ґонік, Л. Хімія / Л. Ґонік, К. Кріддл ; пер. з англ. С. Попадюк ; худ. Л. Ґонік. - К. : Рідна мова, 2020. - 256 с. : іл.
 
Хімія — це наука про таємне, про невидиме, про приховане. Не дивно, що розкривали її секрети упродовж віків. Та це було того варте! Саме завдяки хімії з’явилася цивілізація; саме, зрозумівши основи цієї всемогутньої науки, люди навчилися переробляти та зберігати продукти харчування, переганяти нафту, виготовляти будівельні матеріали, пластмаси, добрива, тканини, синтезувати ліки… У цій чудовій книжці з кумедними малюнками читач дізнається про історію хімії, ознайомиться з атомною теорією речовини та з найважливішими темами фізичної й органічної хімії, біохімії, хімії навколишнього середовища, електрохімії… Ще ніколи про такі складні поняття не говорили так коротко, доступно й невимушено.

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день