Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2020-07-27
611
Ф 87
Френсіс, Г. Дивовижні пригоди всередині тіла : велика подорож від голови до п’ят / Д. Френсіз ; пер. з англ. Т. Микитюк. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 288 с. : іл.
 
Захоплива мандрівка! Суцільні несподіванки! Від головного мозку і до стоп! Ця подорож переверне ваше уявлення про власне тіло, допоможе позбутися багатьох упереджень і отримати безліч цікавих і корисних знань про невидимі процеси, які в ньому відбуваються щодня. Дізнайтеся про таємниці народження та смерті — і зрозумійте та полюбіть власне тіло. Сповнена справжнього захоплення досконалістю людського тіла, книга відповість на безліч несподіваних запитань: Який зв’язок між діагностикою інсульту та картинами Леонардо да Вінчі?  Як опис травм допомагав історикам вивчати старовинну зброю? Чому серцевий біль допомагає нам триматися за життя? Як уявляли зір стародавні медики та як винайшли штучний кришталик? Чому параліч обличчя лікують уколами, які паралізують?  Як у автомобільному гаражі було винайдено метод лікування хронічного запаморочення? Які асоціації в лікаря викликають казки та міфи? «Подорож людиною» — літературна карта людського тіла з культурної, філософської та медичної точок зору. Лікарняний досвід Гевіна Френсіса у повній мірі відображений на сторінках книги.
 

 

613
З-91
Зубарєва, Н. Вальс гормонів : маса тіла, сон, секс, краса та здоров’я - усе мов на долоні / Н. Зубарєва ; пер. з рос. І. Хомчук. - 3-тє вид. - К. : BookChef : Форс Україна, 2018. - 352 с. : іл, табл.
 
Наталя Зубарєва — лікарка, яка спеціалізується на гормональному здоров'ї й харчуванні задля досягнення балансу ендокринної системи. У своєму блозі, який читає більше ніж мільйон читачів, — найгостріші теми жіночого здоров'я, неоціненні поради та рекомендації, тисячі історій пацієнток, які видужали. "Вальс гормонів" - це унікальна жіноча енциклопедія здоров'я. Ви дізнаєтесь, як: зменшити вагу; позбутися безсоння; нормалізувати жіночий цикл; стати красунею з ідеальною шкірою, нігтями і волоссям; відчути крила за спиною і нескінченний приплив енергії і сил. Десятки відповідей на найважливіші і серйозні запитання про жіноче здоров'я, про проблеми, пов'язані з гормональним дисбалансом, і їх вирішення.

 

613
З-91
Зубарєва, Н. Вальс гормонів 2 : дівчинка, дівчина, жінка + "чоловіча партія" : танцюють усі! / Н. Зубарєва ; пер. з рос. І. Хомчук. - К. : BookChef : Форс Україна, 2019. - 368 с. : іл, табл. 
 
У новій книзі зібрані унікальні знання, які влаштують революцію у вашій голові! Інформація, яка ніде не публікувалася: про імунітет, жіноче здоров’я, ПМС, КОК, ранню сивину, вагітність, про грудне вигодовування та багато-багато іншого. Секрети лікування (стійкої ремісії) хвороб, які раніше вважалися невиліковними. Та найголовніше — партія чоловіків, якої так не вистачало в першій книзі, й про яку просили сотні тисяч читачок! Усе найважливіше про гормони чоловіків.

 

618
В 26
Вейлі, Д. Як народити здорового малюка : настільна кн. майбутньої мами / Дж. Вейлі, П. Сімкін, Л. Кепплер ; пер. з англ. С. Колесник. - Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2006. - 240 с. 
 
В наш час, повний стресів, екологічних проблем та інших подразників, вагітність – непростий етап в житті кожної жінки. Ця книга розповість про те, як зберегти своє здоров’я під час вагітності, як подготуватися до перейм, подолати больові відчуття, як доглядати за малюком та як правильно його годувати. Для татусів в цій книжці також знайдеться багато важливої інформації, адже їх роль в цьому важливому процесі далеко не остання.

 

159.9
Г 67
Горбунова, В. Виховання без нервування : як упоратися з упертюхами, ледарями, плаксіями, розбишаками, крикунами та хитрунами : майстер-клас для мам і тат / В. Горбунова. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 400 с.
 
Автор книги, письменниця та дипломований психолог із багаторічним досвідом, просто й зрозуміло розповідає про причини проблем у поведінці дітей та шляхи їх вирішення. У реальних історіях, якими вона ділиться, ви можете впізнати себе або свою дитину. Якщо ви прагнете краще розуміти власних дітей, вчасно вирішувати проблеми у спілкуванні та просто бажаєте, щоб вони росли щасливими, ця книга для вас.
 

 

330.59
Б 23
Банерджі, А. Економіка бідності : як звільнити світ від злиднів / А. Банерджі, Е. Дуфло ; пер. з англ. В. Плискін. - К. : Наш формат, 2018. - 312 с. 
 
Пятнадцять років роботи з бідними людьми в десятках країн на п’яти континентах дали змогу Банерджі й Дуфло радикально переосмислити економіку бідності. Чому марокканець, якому бракує грошей на їжу, купує телевізор? Чому бідні нехтують безкоштовною вакцинацією, але витрачають гроші на недієві ліки? Чому вони починають багато бізнес-проектів, але жодна з їхніх справ не розвивається? Як переконують автори, щоб подолати світову бідність, варто насамперед зрозуміти обставини, які формують основу вибору людей. Спираючись на численні дослідження й зібрані дані, Банерджі й Дуфло пропонують доволі прості заходи, що допоможуть підвищити рівень життя бідних у всьому світі. Автори створюють повну картину життя бідних і — що важливіше — аналізують їхнє ставлення до способів розв’язання проблем. Банерджі й Дуфло пропонують ефективні методи допомоги бідним у різних сферах — в освіті, медицині, підприємництві, кредитуванні тощо.
 

 

Журнал «Психологія і суспільство»
 
Український теоретико-методологічний соціогуманітарний часопис, в якому представлені статті на такі теми: проблеми суспільствотворення; фундатори українотворення; філософія, методологія, психософія; теоретична психологія, соціологія; епістемологія; історія філософії, соціології, психології; економічна теорія та соціологія; психокультура, прикладна філософія, соціологія; освітологія; теорія і технології соціальної роботи; психодидактика; соціальні комунікації.
 

 

Журнал «Історія. Новий погляд»
 
Це науково-популярне видання про світову історію. Варто зазначити, що журнал розраховано не на професіоналів в області історичної науки. Він створений для популяризації історії, для привертання уваги широкого загалу до яскравих сторінок історичного минулого. 

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день